Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

“Νοιάζομαι για το παιδί μου”: Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας

Δημοσίευση: 16/03/2023
Νοιάζομαι για το παιδί μου

Υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου”, από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas.

Η NN Hellas, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, αλλά και ενσυναίσθηση απέναντι στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία «Νοιάζομαι για το παιδί μου», που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση, να ενδυναμώσει το ρόλο των γονέων, των κηδεμόνων, αλλά και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δυσκολιών και προβλημάτων ψυχικής υγείας, που δημιουργούνται καθημερινά στην επαφή και τη σχέση τους με τα παιδιά.

Μετά την μεγάλη απήχηση του πρώτου κύκλου το 2022, με την συμμετοχή να ξεπερνά τους 900 γονείς, κηδεμόνες και ηλικιωμένα μέλη οικογενειών, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με την προσθήκη τριών ακόμη ενοτήτων. Έτσι, οι οκτώ βασικοί θεματικοί πυλώνες το 2023 διαμορφώνονται ως εξής: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Εξαρτήσεις, Εκφοβισμός, Αυτοεκτίμηση & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Διαγενεακές Σχέσεις & Ψυχική Υγεία, Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας και Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος.

Ο νέος κύκλος διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων ξεκινά στις 30 Μαρτίου και οι πρώτες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρεται παρακάτω. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.prolepsis.gr/gr/programs.
Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρώτο webinar, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ.

30/03/2023: Webinar με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα
06/04/2023: Workshop με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα
26/04/2023: Webinar με θέμα τα Social Media
03/05/2023: Workshop με θέμα τα Social Media
10/05/2023: Webinar με θέμα τον Εκφοβισμό
17/05/2023: Workshop με θέμα τον Εκφοβισμό
24/05/2023: Webinar με θέμα τις Διαγενεακές Σχέσεις
31/05/2023: Workshop με θέμα τις Διαγενεακές Σχέσεις
07/06/2023: Webinar με θέμα τις Εξαρτήσεις
14/06/2023: Workshop με θέμα τις Εξαρτήσεις

Οι ημερομηνίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν στις τρεις νέες θεματικές ενότητες θα ανακοινωθούν μετά το καλοκαίρι.

Παρακολουθήστε το βίντεο του προγράμματος “Νοιάζομαι για το παιδί μου”.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

HDI

Η HDI Global υποστηρίζει τους πελάτες στην εκπλήρωση των ρυθμιστικών τους απαιτήσεων με εξατομικευμένες υπηρεσίες

Ενόψει της κλιματικής αλλαγής, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο φυσικούς κλιματικούς κινδύνους που σχετίζονται με την τοποθεσία και απειλούν

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»