Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου αποχωρεί από τον Όμιλο ΝΝ – Ποιος θα είναι ο νέος CEO;

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης της MetLife από τον Όμιλο NN - Mαριάννα Πολιτοπούλου: Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο στην ιστορία της NN στην Ελλάδα
Μαριάννα Πολιτοπούλου

Ανακοινώθηκε και επίσημα η αποχώρηση της Μαριάννας Πολιτοπούλου από τον όμιλο της ΝΝ!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, η ίδια η κα Πολιτοπούλου επέλεξε να αποχωρήσει από τον όμιλο, για να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η διοίκηση του ΝΝ Group εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη συμβολή της κας Πολιτοπούλου στην ενίσχυση της θέσης του ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, τονίζοντας ότι υπό την ηγεσία της, η NN Hellas πέτυχε αξιοσημείωτη μετάβαση στην κερδοφορία, βελτίωσε τις εμπορικές επιδόσεις και ενίσχυσε τα οικονομικά της αποτελέσματα. Αναφορικά με το νέο CEO, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas και NN Hellas II (πρώην MetLife) αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Όμιλο ΝΝ στις 30 Νοεμβρίου 2022, για να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Το πρόσωπο που θα διαδεχθεί την Μαριάννα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas το 2016. Υπό την ηγεσία της, η NN Hellas πέτυχε αξιοσημείωτη μετάβαση στην κερδοφορία, βελτίωσε τις εμπορικές επιδόσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα και ισχυροποίησε τη θέση της στην αγορά. Η Μαριάννα ηγήθηκε της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα συμβάλλοντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στη χώρα.

Ο Fabian Rupprecht, CEO International Insurance της NN Group, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Μαριάννα για τη σημαντική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ΝΝ, καθώς και για τον επαγγελματισμό, τις στρατηγικές ηγετικές ικανότητές της και την εξαιρετική συνεργασία».

Ποιος θα είναι ο νέος CEO της NN Hellas;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νέος CEO της ΝΝ Hellas αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής διαρροές για τα πρόσωπα που εξετάζει η διοίκηση του ομίλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται στο τιμόνι της εταιρείας να βρεθεί κάποιο στέλεχος από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εξαγορά της MetLife από το NN Group και την μετονομασία της σε NN Hellas II, η κα Πολιτοπούλου ήταν CEO και στις δύο εταιρείες, αναλαμβάνοντας τις διαδικασίες ενοποίησής τους. Συνεπώς, και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα αναλάβει χρέη CEO και στις δύο θυγατρικές του ομίλου.

H NN αποτελεί τη μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, με παρουσία για περισσότερα από 40 έτη. Σύντομα η πλήρης ένωση των NN Hellas και NN Hellas II θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία στον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα. Τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών ανέρχονται σε 827 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Ακόμα