Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Νίκος Τσιάμης-Πρόεδρος Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας: Κύριος στόχος μας η πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ συναδέλφων

Η ίδρυση του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας αποτελούσε μία επιθυμία και επιδίωξη ετών για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου της περιοχής, η οποία υλοποιήθηκε το 2019. Στόχος και πρωταρχική βούληση του σωματείου είναι η συλλογική εκπροσώπηση των επαγγελματιών του κλάδου και η ενεργός συμμετοχή σε όλους τους κοινωνικούς διαλόγους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας, κ. Νίκος Τσιάμης, μιλά στο insuranceforum.gr για την ίδρυση και τις δράσεις του σωματείου, αναλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην επαρχία, ενώ σχολιάζει και τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του κλάδου, πλήττοντας τους συναδέλφους τους.

 

Κύριε Τσιάμη, πότε ιδρύθηκε το Σωματείο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας;

Η ίδρυση του Σωματείου βάσει του πρωτοδικείου πραγματοποιήθηκε τη 01.07.2019. Ωστόσο, η σκέψη για τη σύσταση του ήταν έντονη τα τελευταία χρόνια δεδομένων και των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι επαγγελματίες του κλάδου της περιοχής.

Ήταν κάτι που πολλές φορές συζητούσαμε αναμεταξύ μας αλλά δεν είχε βρεθεί η ευκαιρία να γίνει η αρχή.

 

Από ποια μέλη αποτελείται το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου;

Το Δ.Σ αποτελείται από αξιόλογους συνάδελφους, οι οποίοι μοιράζονται την ίδια ανάγκη. Την ανάγκη για συλλογική στήριξη των επαγγελματιών και την προάσπιση των συμφερόντων μας.

Πρόεδρος Τσιάμης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Πολυμέρης Στυλιανός

Γραμματέας Ελευθεριάδης Βασίλειος

Ταμίας Δρούγκας Κωνσταντίνος

Μέλος Τριανταφυλλίδου Μαρία

 

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σε τοπικό επίπεδο;

Ένα από βασικά ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην επαρχία είναι η μείωση των εργασιών στα ασφαλιστικά γραφεία από τη συμμετοχή ασφαλιστικών εταιριών σε διαδικτυακές πλατφόρμες, καθώς και η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από τις τράπεζες και άλλα εμπορικά καταστήματα.

Ο ανταγωνισμός με τις τράπεζες είναι δεδομένο ότι είναι αθέμιτος. Αυτό πηγάζει και από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρίες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την διαφορετική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν μεταξύ των ίδιων των συνεργατών τους.

Η πιο υγιής αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση από πλευράς μας στο καταναλωτικό κοινό, ώστε να μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων (τραπεζικών και εμπορικών καταστημάτων) και του πιστοποιημένου επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Το ίδιο ισχύει και για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων που προσφέρονται από ασφαλιστικές εταιρίες μέσω internet.

 

Στη συνέντευξή σας στην εκπομπή του κ. Α. Βασιλειάδη «Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο» αναφερθήκατε στις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι σας. Σε τι ακριβώς αναφέρεστε;

Δυστυχώς, υπάρχουν και παραδείγματα αθέμιτου ανταγωνισμού από συνάδελφους. Αναφέρομαι στους γνωστούς – άγνωστους “μαύρους κωδικούς” αλλά και σε πρακτικές παραποίησης κρατικών εγγράφων (άδειες κυκλοφορίας) σε συμβόλαια αυτοκίνητων, που αποσκοπούν στη μείωση του ασφαλίστρου και τη ταυτόχρονη αύξηση του χαρτοφυλακίου τους.

Ευτυχώς το φαινόμενο αυτό δεν το συναντάμε συχνά, αλλά εντάσσεται και αυτό στην κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έχουμε σκοπό να επιλύσουμε ώς σύνδεσμος.

 

Ποιες είναι οι επόμενες δράσεις του Σωματείου σας;

Τα επόμενα βήματα του σωματείου πέρα από το να είμαστε δίπλα στα μέλη μας ανά πάσα στιγμή, είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του Νομού Ημαθίας δίπλα μας, ώστε να ισχυροποιήσουμε και να μεγαλώσουμε την φωνή μας. Αυτό θα γίνει με την σωστή προβολή  και προώθηση του σωματείου μας και του έργου μας στα ΜΜΕ.

 

Πώς μπορεί να γίνει κανείς μέλος του Σωματείου;

Υπάρχει σχετική αίτηση με την οποία ζητά την εγγραφή του στο Σωματείο μας. Κατά την εγγραφή το υποψήφιο μέλος καταβάλλει το εφάπαξ κόστος εγγραφής και στη συνέχεια βάσει καταστατικού ανανεώνει την παρουσία τους ως μέλος με την ετήσια συνδρομή του. Όπως ισχύει κατά βάσει σε όλους τους εν λειτουργία Συλλόγους, Σωματεία κτλ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας οι ενδιαφερόμενοι προς το παρόν είναι το sapimathias@gmail.com και το προσωπικό μου τηλέφωνο 6972406929.

Διαβάστε Ακόμα

Institute of Life – ΙΑΣΩ: Παγκόσμια αναγνώριση για την ερευνητική ομάδα της Institute of Life – ΙΑΣΩ, της Embryotools, της Juno Genetics, του αμερικανικού πανεπιστημίου του Όρεγκον και του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Fertility Sterility της Αμερικανικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής (ASRM) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της Κλινικής έρευνας «Μεταφορά Μητρικής

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά