Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Νίκος Τσεμπερλίδης: Οι περισσότερες καταγγελίες για τις ασφαλιστικές εταιρείες αφορούν τους κλάδους υγείας και αυτοκινήτου

Για τις καταγγελίες και τα παράπονα που λαμβάνει το Κέντρο Προστασίας Kαταναλωτών αναφορικά με ασφαλιστικές υπηρεσίες, μίλησε στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο ο κ. Νίκος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ.

Οι κλάδοι υγείας και αυτοκινήτου πρωταγωνιστούν στις καταγγελίες που λαμβάνει το ΚΕΠΚΑ το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για ατυχήματα και ζημιές σε οχήματα, παρατηρείται ότι οι εταιρείες επιβάλλουν κρατήσεις λόγω παλαιότητας στους ασφαλισμένους, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από πλευράς των καταναλωτών, οι οποίοι και αμφισβητούν την αξιοπιστία τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσεμπερλίδης: «Κάποιος ο οποίος έχει ακολουθήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες με την εταιρεία, τον εμπειρογνώμονα και το συνεργείο και έχει βγει η τελική εκτίμηση της ζημιάς, όταν πάει να πληρωθεί του λένε ότι ξέρετε έχετε παλαιότητα, επομένως θα σας κρατήσουμε 10%. Αυτή η τακτική που ακολουθούν οι εταιρείες μεταδίδεται από στόμα σε στόμα και γίνεται γνωστή με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές να χάνουν την αξιοπιστία τους.»

Ωστόσο, όπως τονίζει, οι καταγγελίες που αφορούν τον κλάδο υγείας είναι και οι πιο σοβαρές, εξαιτίας κάποιων αλλαγών στη νομοθεσία. «Επειδή άλλαξε ο νόμος, 30-35 χιλιάδες συμβόλαια ζωής δεν μπορούσαν να αλλάξουν μονομερώς το ασφάλιστρο και αυτή η αλλαγή πέρασε δια νόμου. Ξέρουμε και για ποια ασφαλιστική έγινε γιατί πουλήθηκε και μετά καταλάβαμε το παιχνίδι που παίχτηκε.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί!

 

 

 

Διαβάστε Ακόμα

acronis day 2023

Acronis Day 2023 – Protecting the Digital World

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 η Acronis σε συνεργασία με την TicTac Cyber Security (Acronis Platinum Partner), διοργανώνει και σας προσκαλεί στο ετήσιο φυσικό συνέδριο Acronis Day 2023. Κατά τη