Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Νικήτας Κουτσουράης: Η ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης εντός και εκτός συνόρων

Δημοσίευση: 23/03/2023
Νικήτας Κουτσουράης, NGN

Ο Νικήτας Κουτσουράης, Director & CUO, NGN Group, παρευρέθηκε στο 35th Thessaloniki Insurance Conference και  μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του insuranceforum.gr και στη Σωτηρία Γιαννακοπούλου, για την ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος και τις αυξημένες προοπτικές ανάπτυξης, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η NGN AutoProtect Hellas διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες διαχείρισης προγραμμάτων, διευκόλυνση σε ασφαλιστικούς φορείς, σε κάτοχους κάλυψης και κατασκευαστές οχημάτων, διανομείς και λιανοπωλητές όλων των τύπων και μεγεθών σε όλη την Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Τουρκία και την Κίνα.

Το κοινό όραμα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την σύναψη συνεργασιών. Όπως τονίζει ο κ. Κουτσουράης:

«Σε μία πιθανή συνεργασία, ψάχνουμε να βρούμε το όραμα. Αν αυτό το όραμα μας ικανοποιεί τότε αυτός ο άνθρωπος θα μπορεί να γίνει συνεργάτης μας ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν έχουμε θέμα ηλικίας ούτε φύλου ούτε χρώματος, αν υπάρχει όραμα και αν αυτό το όραμα μπορεί να λειτουργήσει με σωστούς ασφαλιστικούς όρους, για μας είναι ο καλύτερος συνεργάτης».

Ασφαλιστική αγορά Β. Ελλάδος – Προοπτικές και Νέα Δεδομένα

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος, ο κ. Κουτσουράης επισήμανε ότι αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά με καλύτερες προοπτικές, σε σχέση με την Νότιο Ελλάδα. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος μπορεί να επεκταθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δεν πρέπει να κοιτάμε τα στενά πλαίσια της ασφαλιστικής αγοράς της Ελλάδος, πια ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από πλευρά εντοπιότητας η Β. Ελλάδα είναι πολύ πιο εύκολη στην ανάπτυξή της στις χώρες της ΕΕ και δη στις χώρες του ανατολικού μέρους της, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση χρονικά υποδεέστερης αυτής της ανάπτυξης που έχουμε. Το γεγονός αυτό δεν συμβαίνει μόνο βάση βιομηχανίας αλλά και με βάση ασφαλιστικής αντίληψης. Αυτές οι χώρες δεν έχουν φτάσει το επίπεδο της δυτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουμε εμείς. Είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να επεκταθούμε προς τα εκεί, και τι πιο εύκολο από την Βόρεια Ελλάδα».

Ωστόσο, η ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, φέρνει νέα δεδομένα στο προσκήνιο. Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, μεσίτες και εταιρείες θα πρέπει πλέον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής και να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο κλίμα.

«Όπως ανέφερε και ένας προηγούμενος ομιλητής, η ψηφιοποίηση λίγο λίγο παίρνει από την αίγλη του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και τον αναγκάζει να μεταβεί σε έναν κόσμο λίγο πιο απόμακρο.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουράης.

Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την έννοια του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ως συμβούλου στις ανάγκες τις οποίες έχει ο εκάστοτε καταναλωτής. Θα είμαστε πάντα μία χώρα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών απλώς οι ίδιοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουνε τα ψηφιακά εργαλεία για να πλησιάσουνε τους πελάτες τους με τα δικά τους “USB”. Αυτό θα πρέπει να το αναπτύξουν μόνοι τους, και να το προσαρμόσουν στους ίδιους, ως μοναδικοί επιχειρηματίες».

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Κουτσουράη στο βίντεο που ακολουθεί:

Επισκεφθείτε το κανάλι της Insurance Innovation στο YouTube και παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του 35th Thessaloniki Insurance Conference πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Νέα Συνεργασία με τη SYNDEA

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΝΟΡΜΟΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κλήμη Δημαρχιάδη, στα γραφεία της

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»