Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευση: 28/09/2021

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο νέος ισχυρός σεισμός υπολογίζεται στα 5,3 ρίχτερ, σημειώθηκε 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα.

Η νέα σεισμική δόνηση αποτελεί συνέχεια του ισχυρού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, γεγονός το οποίο είχε προβλέψει η επιστημονική κοινότητα. Ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Γεωφυσικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ εξήγησε πως οι ειδικοί παρακολουθούν την περιοχή βόρεια προς το Ηράκλειο και εκτίμησε πως ενδέχεται να σημειωθούν μετασεισμοί εντάσεως έως και 5,5 Ρίχτερ.

Νέες καταστροφές στο Αρκαλοχώρι – Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Κρήτης πέρασαν το βράδυ τους σε σκηνές

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε νέες καταστροφές σε κτήρια στην Κρήτη, ενώ η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη τονίζοντας ότι σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν το βράδυ τους εκτός σπιτιού, έχοντας φόβο για ενδεχόμενους νέους μετασεισμούς. Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους αλλά αισθητούς μετασεισμούς.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

HDI

Η HDI Global υποστηρίζει τους πελάτες στην εκπλήρωση των ρυθμιστικών τους απαιτήσεων με εξατομικευμένες υπηρεσίες

Ενόψει της κλιματικής αλλαγής, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο φυσικούς κλιματικούς κινδύνους που σχετίζονται με την τοποθεσία και απειλούν

άρειος πάγος Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πλαστό Προσωρινό Σήμα Ασφαλιστικής Κάλυψης και Βεβαίωση Ασφάλισης – Δεκτή η Αίτηση Αναψηλάφησης Ασφαλιστικής Εταιρείας

(Δημοσιεύεται στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Τεύχος Ιανουάριος 2024) Με την προσβαλλόμενη απόφαση του Εφετείου έγινε δεκτή η αίτηση αναψηλάφησης της

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»