Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023

Munich Re: Για ακόμα μία φορά στην κορυφή των αντασφαλιστών

Ο ασφαλιστικός κολοσσός σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι πραγματοποιείται μια σταθερή εκκίνηση για το τρέχον ασφαλιστικό έτος, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως των 589 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021. Καθαρά κέρδη 600 εκατ. ευρώ για την Munich Re για το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρά τις αντιξοότητες
Munich Re

Η Munich Re παραμένει η κορυφαία εταιρεία αντασφάλισης στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία της AM Best. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο προηγούμενος πρωταγωνιστής της αντασφάλισης (μέχρι το 2019), η Swiss Re. Οι δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν το 1/4 των συνολικών μεικτών ασφαλίστρων αντασφάλισης στο σύνολο των 50 της λίστας για το 2022.

Το 2020, η Munich Re κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες αντασφάλισης, ανατρέποντας την κατάταξη που είχε στην κορυφή τη Swiss Re για αρκετά χρόνια. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε ο οίκος αξιολόγησης AM Best επιβεβαιώνουν ότι η γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί την κορυφαία θέση στον κόσμο, αν ληφθούν υπόψη τα ακαθάριστα ασφάλιστρα ζωής και ζημιών που καταγράφηκαν το 2022.

Με εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα αντασφάλισης (GPW) περίπου 51,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (NPW) 48,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η Μunich Re καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στη λίστα με τους 50 μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τα ασφάλιστρα γενικών ασφαλίσεων, η Μunich Re διατηρεί επίσης την πρωτιά, με GPW 36,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και NPW 35,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Αντιθέτως, η Swiss Re βρίσκεται στη δεύτερη θέση, την οποία διατηρεί από τη στιγμή που η Μunich Re την ξεπέρασε το 2020. Η εταιρεία αναφέρει συνολικά GPW αντασφάλισης 39,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και NPW 37,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Ένα ακόμα από τα τέσσερα μεγάλα αντασφαλιστικά στην Ευρώπη, η Hannover Re, διατηρεί τη θέση της στο τρίτο βήμα του βάθρου. Με GPW αντασφαλισης 35,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και NPW 29,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, η εταιρεία επιβεβαιώνει την επιτυχία της με συνεχή ανάπτυξη και διατηρεί τη θέση της στην τρίτη θέση για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Μάλιστα, οι τρεις πρώτες στην ετήσια κατάταξη είναι και αυτές που εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια παραμένουν σταθερά στην 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Μunich Re διατηρεί τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία αντασφαλισης στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της παρουσία στον κλάδο της ασφάλισης και αντασφαλισης.

Munich Re: Για ακόμα μία φορά στην κορυφή των αντασφαλιστών

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Γεώργιος Βελιώτης, Medi ON, Interamerican

Interamerican: Νέα υπηρεσία Τηλεϊατρικής

Η Interamerican, πιστή στον στρατηγικό της στόχο να προσφέρει στους ασφαλισμένους της ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο