Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

«Mobbing (Ηθική Παρενόχληση) στον χώρο εργασίας» Νέο επεισόδιο (Νο 172) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Δημοσίευση: 20/07/2022

Ο όρος Μobbing προέρχεται από την αγγλική λέξη «mob» που ερμηνεύεται ως επιτίθεμαι, περικυκλώνω, ενοχλώ και τονίζει σήμερα τη συστηματική ψυχολογική επίθεση που δέχονται ο άνθρωποι στο εργασιακό περιβάλλον. Αν και η πραγματική έκταση του φαινομένου δεν είναι ακόμα γνωστή, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την υγεία, την καθημερινότητα και ασφάλεια των εργαζομένων.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Δικηγόρο Αθηνών – Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Ελένη Χρυσουλάκη, συζητούν για το Mobbing στον χώρο εργασίας.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: -Τι είναι το Mobbing και πως δημιουργήθηκε ο όρος; – Πως μπορούμε να διαχωρίζουμε την ηθική παρενόχληση από την φυσιολογική και υγιή εξέλιξη μας επαγγελματικής σχέσης; – Που οφείλεται η δυσκολία του επαγγελματία να υπερασπίσει τον εαυτό του; – Για ποιους λόγους η σιωπή του εργαζόμενου αποτελεί πρόβλημα; – Τι κάνουμε όταν εντοπίσουμε το Mobbing στο εργασιακό μας περιβάλλον; Πόσο μπορούμε να επέμβουμε; – Πως διαφέρει το Mobbing από την σεξουαλική παρενόχληση, και ποια η σχέση εάν υφίσταται; – Τι κάνουμε ένα πέσουμε θύμα ηθικής παρενόχλησης; – Πως την αποδεικνύουμε; – Ποια τα νομικά δικαιώματα του θιγόμενου και πώς μπορούν αυτά αποτελεσματικά να προστατευτούν; – Ποιος μπορεί να πέσει θύμα Mobbing; – Ποια είναι τα δικαιώματα του εργαζομένου; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ μας παρουσιάζει τις ψυχολογικές προεκτάσεις της ηθικής παρενόχλησης.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας αναλύει τα σημάδια του Mobbing στον χώρο εργασίας

 

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

 

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 170 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

 

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

 

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 172 «Mobbing  (Ηθική Παρενόχληση) στον χώρο εργασίας» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/mobbing-ithiki-parenochlisi-ston-choro-ergasias/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»