Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Πειραιώς και insurancermarket.gr

Δημοσίευση: 08/09/2022
Το Πανεπιστήμιο ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΠΑ.ΠΕΙ.) και η εταιρεία με την επωνυμία «Μoney Market Ασφαλιστικών Πρακτόρων Μονοπρόσωπη Α.Ε.» αποφασίζουν να συνεργαστούν στα πλαίσια θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, που μεταξύ άλλων, αφορούν την εκπαίδευση νέων σπουδαστών, την πρακτική άσκηση αυτών, όπως και τη δια βίου μάθηση των ανθρώπων που εργάζονται για το insurancermarket.gr.

Το Πανεπιστήμιο ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΠΑ.ΠΕΙ.) και η εταιρεία με την επωνυμία «Μoney Market Ασφαλιστικών Πρακτόρων Μονοπρόσωπη Α.Ε.» αποφασίζουν να συνεργαστούν στα πλαίσια θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, που μεταξύ άλλων, αφορούν την εκπαίδευση νέων σπουδαστών, την πρακτική άσκηση αυτών, όπως και τη δια βίου μάθηση των ανθρώπων που εργάζονται για το insurancermarket.gr.

Αξιοποιώντας την επιστήμη, με έρευνα και σύνταξη μελετών και με την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, θα εργαστούν για τη διάχυση πληροφοριών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Αναλυτικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας των δύο φορέων καθορίζει 3 κοινές δράσεις και ειδικότερα:

Εκπαίδευση σπουδαστών & καταναλωτών

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης των σπουδαστών αλλά και των καταναλωτών που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του insurancemarket.gr, με τις παρακάτω δράσεις:

  1. Κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης του προσωπικού και προώθηση της εκπαιδευτικής και της δια βίου μάθησης.
  2. Αμοιβαία μεταφορά τεχνογνωσίας διαμέσου σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συναντήσεων, εργασίας και λοιπών μέσων.
  3. Προβολή δράσεων σε θέματα ασφάλισης, προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία του καταναλωτή και να γίνει κατανοητή η υπηρεσία ασφάλισης που του προσφέρεται.

Δημιουργία ευκαιριών καριέρας

Επιπλέον, με την εν λόγω συνεργασία προωθείται η πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και του Π.Μ.Σ. στην Αναλογιστική Επιστήμη και στη Διαχείριση Κινδύνων στην εταιρεία MONEY MAΡΚET A.E.

Σκοπός η υποστήριξη των νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τη διασύνδεση της εταιρείας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D)

Το insurancemarket.gr, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης & αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, διαχειρίζεται δεδομένα που αφορούν την ασφάλιση. Με την από κοινού διενέργεια μελετών, ερευνών και ανάπτυξης εφαρμογών, θα κατανοηθούν ή/και αντιμετωπισθούν θέματα της Ασφαλιστικής Επιστήμης. Δύναται να πραγματοποιηθούν από κοινού ερευνητικά προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από εσωτερικά κονδύλια έρευνας ή/και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή/και από άλλους φορείς, ή/και από τις επιχειρήσεις.

Αξιοποιώντας την επιστήμη, την έρευνα και τη μεθοδολογία του Πανεπιστήμιο Πειραιώς, προάγονται εφαρμογές σε θέματα Ασφαλιστικής Επιστήμης προς κοινό όφελος, δεδομένης της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Φορέων.

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής, Άγγελος Κότιος, δηλώνει “Η συνεργασία μας με την εταιρεία ΜΟΝΕΥ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε, ενισχύει την εξωστρέφεια του Ιδρύματος σε εθνικό και διεθνή επίπεδο και συνδέει την εκπαίδευση με την παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου.”

Ο Κοσμήτορας της Σχολής και διευθυντής του Π.Μ.Σ. στην Αναλογιστική Επιστήμη και στη Διαχείριση Κινδύνων κ. Ευστάθιος Χατζηκωνσταντινίδης, σχολιάζοντας την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την εταιρεία ΜΟΝΕΥ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε δήλωσε «Το Π.Μ.Σ. στην Αναλογιστική Επιστήμη και στη Διαχείριση Κινδύνων διαμέσου ενός απαιτητικού προγράμματος σπουδών ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του συνεχώς εξελισσόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας ταυτόχρονα εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους του.

Οι σπουδές στο εν λόγω Π.Μ.Σ. συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εξάσκηση και αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και αρετές των φοιτητών, εξασφαλίζοντας τους την επιστημονική εξειδίκευση για την ταχύτερη επαγγελματική επιτυχία τους. Παράλληλα, μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως η σημερινή, έρχονται οι φοιτητές κοντά με την αγορά επιταχύνοντας περαιτέρω την επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΜΟΝΕΥ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε κ. Σωτήριος Παπαντωνόπουλος – Μαντόπουλος, αναφερόμενος στο Μνημόνιο Συνεργασίας δήλωσε ότι «Η παρούσα πρωτοβουλία θέτει τις βάσεις για την εκκίνηση μιας πρωτοποριακής συνεργασίας ευρύτερα για τον Ασφαλιστικό κλάδο. Τα τελευταία 10 χρόνια με τις υπηρεσίες μας προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις και επιχειρούμε συνεχώς να βελτιώσουμε την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο ρόλος μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ασφαλιστικής αγοράς είναι κομβικός.

Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα διευρύνει το πεδίο δράσης και για τις δύο πλευρές, στοχεύοντας πάντα στην δημιουργία ωφέλειας για την κοινωνία σε θέματα που αφορούν την ασφάλιση, αλλά και για τους φοιτητές, οι οποίοι θα συνδεθούν αποτελεσματικότερα με την αγορά εργασίας. Αναμένουμε μια ιδιαίτερα πρόσφορη και παραγωγική συνεργασία τόσο για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς όσο και για τη ΜΟΝΕΥ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.».

Το insurancemarket.gr, η πολυβραβευμένη για τις καινοτομίες της υπηρεσία σύγκρισης & αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων, βρίσκεται δίπλα στον καταναλωτή τα τελευταία 10 χρόνια ως σύμμαχός του στην εύρεση του καλύτερου για αυτόν ασφαλιστικού προϊόντος. Έχει διακριθεί για τις καινοτόμες διαδικασίες και την κορυφαία εξυπηρέτηση που προσφέρει στους πελάτες του καθόλη τη διάρκεια της ασφάλισής τους. Στην πλατφόρμα, οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν εξατομικευμένα πακέτα ασφάλισης, σε ανταγωνιστικές τιμές.

 

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Ταχύτατη η αποζημίωσή μας από την ΝP Aσφαλιστική” δηλώνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ.ΠΕ

Η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ ΠΕ. θέλει να ευχαριστήσει την ασφαλιστική εταιρεία ΝΡ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ.Α.Ε. για την ταχύτατη αποζημίωση ύψους 1.550.000 ευρώ που

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»