Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Μη χάσετε την εκπομπή “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Απόρριψη Αίτησης Ασφάλισης Νοσοκομειακής Περίθαλψης Λόγω Ιατρικού Ιστορικού

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ τομε παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά στους δέκτες σας σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv, με πολλά χρήσιμα tips και συμβουλές για τους επαγγελματίες της διαμεσολάβησης.

Το «Aνάλυσέ το» είναι μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύουμε και διερευνούμε περιπτώσεις ασφαλιστικών ζημιών, προ-ασφαλιστικών ελέγχων κλπ. Σε κάθε εκπομπή ο Χρύσανθος Νικολάκος μας παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις ζημιών και προ-ασφαλιστικών ελέγχων, καθώς και το πώς αντιμετωπίστηκαν από όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία).

Στην εκπομπή της Δευτέρας θα αναλύσουμε την περίπτωση απόρριψης αίτησης ασφάλισης νοσοκομειακής περίθαλψης λόγω ιατρικού ιστορικού, τη μελέτη μελλοντικής δυνητικής οικονομικής ζημίας και την αντιμετώπισή της.

Ιδιωτικός υπάλληλος ετών 40 προέβη σε προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις και διαγνώστηκε με Ca σε σημαντικό ενδοκρινή αδένα του ανθρώπινου σώματος. Ο όγκος διαγνώστηκε να έχει διαστάσεις <1cm και αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία χειρουργικά και θεραπευτικά.

Λόγω του μεγέθους του όγκου και της κλινικής εικόνας του παθόντα αλλά και της ιατρικής σχετικής βιβλιογραφίας, των σχετικών ιατρικών πρωτοκόλλων και την εμπειρίας από παρόμοια περιστατικά, ο ιατρός τον κατέταξε σε ομάδα «χαμηλού κινδύνου» όπου εκτιμάται ότι τα πρώτα 10 έτη μετά την εγχείρηση, δεν ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος μετάστασης ωστόσο με το πέρας της 10ετίας παραγάγεται αυξημένος κίνδυνος μεταστάσεων όπου και αναφύεται δυνητική οικονομική ζημία για τη θεραπεία τους.

Ο παθών, μετά το πέρας ενός έτους από τη εγχείρηση και την επακόλουθη θεραπεία του απευθύνθηκε σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές προκειμένου να ασφαλιστεί για νοσοκομειακή περίθαλψη ωστόσο εξέλαβε αρνητικές απαντήσεις από τους Ασφαλιστές. Επίσης τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία προτάθηκαν ως εναλλακτική λύση για την συσσώρευση μελλοντικών κεφαλαίων με σκοπό την αντιμετώπιση μελλοντικών δυνητικών οικονομικών ζημιών, δε προσφέρουν εγγυήσεις στην απόδοση ή/και στο επενδυόμενο κεφάλαιο. Οι δε τράπεζες προσφέρουν μηδενικά επιτόκια για καταθέσεις εως και 60.000€ ή/και προσφέρουν αντίστοιχα με τα παραπάνω τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα.

Αν έπρεπε να δώσετε  μια συμβουλή επί αμοιβής για τη παραπάνω περίπτωση, τι συμβουλή θα δίνατε;

Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και θα δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Μη διστάσετε να μας στείλετε και τα δικά σας θέματα στο info@insuranceinnovation.gr, προκειμένου αυτά να συζητηθούν και να αναλυθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας.

Η εκπομπή «Aνάλυσέ το» μεταδίδεται από το insuranceforum web tv, από τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και από το κανάλι της Insurance Innovation στο Youtube κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00!

Ανάλυσέ το! Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 18:00 στο insuranceforum web tv

Διαβάστε Ακόμα

έρευνα ΕΕΚΕ

Η ακρίβεια εξαντλεί τον Έλληνα | Έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών της ΓΣΕΕ: Η συμπεριφορά του καταναλωτή την περίοδο της ακρίβειας στην Ελλάδα 2021-2022

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό την καταγραφή των αντιδράσεων των καταναλωτών στην τρέχουσα αύξηση

Πανταζής

Αλέξης Πανταζής: Με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα και εργαλεία ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά!

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις νέες προοπτικές που φέρει η χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην ασφαλιστική βιομηχανία, αλλά και τις