Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Μη χάσετε την εκπομπή “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv!

Δημοσίευση: 17/10/2022

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ τομε παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά στους δέκτες σας σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv, με πολλά χρήσιμα tips και συμβουλές για τους επαγγελματίες της διαμεσολάβησης.

Το «Aνάλυσέ το» είναι μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύουμε και διερευνούμε περιπτώσεις ασφαλιστικών ζημιών, προ-ασφαλιστικών ελέγχων κλπ. Σε κάθε εκπομπή ο Χρύσανθος Νικολάκος μας παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις ζημιών και προ-ασφαλιστικών ελέγχων, καθώς και το πώς αντιμετωπίστηκαν από όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία).

Στην εκπομπή της Δευτέρας θα αναλύσουμε την περίπτωση Ασφάλισης Ξενοδοχείου με ισόγεια καφετέρια σε νεοκλασικό κτήριο με βελτιώσεις. 

Το κτήριο βρίσκεται στο Πειραιά πλησίον αρχαιολογικού χώρου, είναι προσόψεως και ο φέροντας οργανισμός του είναι μικτός και ειδικότερα πέτρινοι φέροντες τοίχοι με πλάκες beton B160 ST-I-, κατασκευής ~1950. Έχει 5 αυτοτελή επίπεδα και δύο ανεξάρτητες εισόδους ήτοι ισόγειο κατάστημα με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και 4 όροφοι με δώμα, με εμβαδό επιπέδου125μ2 έκαστο. Τη παρούσα, όλα τα επίπεδα είναι στο πέρας της συνολικής ανακαίνισης ωστόσο στο παρελθόν είχαν χρήση ισόγειου καταστήματος και υπερκείμενων κατοικιών. Ολόκληρο το κτήριο εκμισθώνεται συμφώνως ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ωστόσο δύναται να υπεκμισθωθεί σε Τρίτους συμφώνως σχετικού όρου του μισθωτηρίου, λήγει αζημίως σε 25 έτη και ισχύει έναντι κάθε νέου κτήτορα, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης – εκμισθωτής μεταβιβάσει το ακίνητο. Ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των μερών στην ειδική περίπτωση πλήρους καταστροφής του μίσθιου.

Από τις πληροφορίες που μας παρείχε ο μισθωτής του κτηρίου διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

1- Το κτήριο ενοικιάζεται, ως είχε, με το ποσό των 6.000€ μηνιαίως και 72.000€ ετησίως.

2- Το ισόγειο και υπόγειο επίπεδο, κατόπιν της συνολικής ανακαίνισης, θα υπεκμισθώνεται για 5.000€ μηνιαίως και 60.000€ ετησίως.

3-Η Αγοραία Αξία του ακινήτου, ως είχε, εκτιμήθηκε 500.000€ με μισθωτική απόδοση ~14,4% υπερ του ιδιοκτήτη.

4-Η Αγοραία Αξία του ακινήτου κατόπιν της συνολικής ανακαίνισης και αλλαγής χρήσεων του εκτιμήθηκε στα 2.000.000€

5-Τα υπερκείμενα του καταστήματος διαμερίσματα κατόπιν της ανακαίνισης, εκτιμήθηκε ότι θα αποφέρουν ετήσια μισθώματα υπεκμίσθωσης 160.000€ υπερ του μισθωτή.

6-Η Αντικειμενική Αξία του ακινήτου, ως είχε, συμφώνως των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ διαπιστώθηκε 390.000€.

7-Η Ασφαλιστική αξία των βελτιώσεων, σε βάση New for Old και συνεκτίμηση των ειδικών υλικών κατασκευής του μεταλλότυπου και ενισχύσεων του φέροντα οργανισμού καθώς και της ανακαίνισης υπολογίζεται σε αξία ~1.000.000€

8-Η Ασφαλιστική Αξία του φέροντα οργανισμού του κτηρίου, ως έχει, σε βάση Τρέχουσας Ασφαλιστικής Αξίας, υπολογίζεται σε συνολική και εις στρογγυλοποίηση αξία μόλις 151.500€ χωρίς να υπολογίζονται λοιπές αποσβέσεις ήτοι φυσική, λειτουργική, οικονομική κλπ.

Ποιο θα ήταν το καταλληλότερο σχήμα ασφάλισης και ποια κεφάλαια θα προτείνατε σε συνθήκες Μελέτης PML, στη «Δήλωση Εξατομικευμένης Συμβουλής»;

Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και θα δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Μη διστάσετε να μας στείλετε και τα δικά σας θέματα στο info@insuranceinnovation.gr, προκειμένου αυτά να συζητηθούν και να αναλυθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας.

Η εκπομπή «Aνάλυσέ το» μεταδίδεται από το insuranceforum web tv, από τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και από το κανάλι της Insurance Innovation στο Youtube κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00!

Ανάλυσέ το! Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 18:00 στο insuranceforum web tv

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»