Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Μη χάσετε την εκπομπή “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00! Περίπτωση διάρρηξης σωλήνα σε λουτρό υπερκείμενου ορόφου & ζημιών από υγρασία σε διαμέρισμα υποκείμενου ορόφου!

Στη σημερινή εκπομπή θα αναλύσουμε την περίπτωση διάρρηξης σωλήνα σε λουτρό υπερκείμενου ορόφου & ζημιές από υγρασία σε διαμέρισμα υποκείμενου ορόφου!

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ τομε παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά στους δέκτες σας τη Δευτέρα στις 18:00 στο insuranceforum web tv, με πολλά χρήσιμα tips και συμβουλές για τους επαγγελματίες της διαμεσολάβησης.

Το «Aνάλυσέ το» είναι μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύουμε και διερευνούμε περιπτώσεις ασφαλιστικών ζημιών, προ-ασφαλιστικών ελέγχων κλπ. Σε κάθε εκπομπή ο Χρύσανθος Νικολάκος μας παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις ζημιών και προ-ασφαλιστικών ελέγχων, καθώς και το πώς αντιμετωπίστηκαν από όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία).

Στην εκπομπή της Δευτέρας θα αναλύσουμε την περίπτωση διάρρηξης σωλήνα σε λουτρό υπερκείμενου ορόφου & ζημιές από υγρασία σε διαμέρισμα υποκείμενου ορόφου!

Ασφαλισμένο διαμέρισμα που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο κτηρίου κατασκευής 1980 έτυχε διάρρηξης σωλήνα στο λουτρό και προκάλεσε σταδιακές υγρασίες σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Οι υγρασίες αναπτύχθηκαν σε 2 οροφές και ένα τοίχο του υποκείμενου διαμερίσματος. Το ασφαλιστήριο περιλαμβάνει κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων και Αστική Ευθύνη προς Τρίτους. Κατά τη διερεύνηση της ζημίας διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

Ασφαλιστικός όρος διάρρηξης σωληνώσεων

(…δηλούται και συμφωνείται ότι το παρόν επεκτείνεται, κατόπιν έκδοσης σχετικής πρόσθετης πράξης και καλύπτει τον ασφαλισμένο κίνδυνο για ζημίες που θα προκληθούν συνεπεία διάρρηξης σωληνώσεων είτε στο ασφαλισμένο κίνδυνο είτε σε Τρίτους, συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης που αφορά στα έξοδα για την διερεύνηση της ζημίας.

Εξαιρούνται του παρόντος και αποκλείονται της κάλυψης οι περιπτώσεις ζημιών που προκλήθηκαν λόγω:

1) οξείδωσης από παλαιότητα του δικτύου σωληνώσεων.

2) από εγκαταστάσεις αποχέτευσης γενικά.

3) από εγκαταστάσεις πισίνας.

4) σε ασφαλισμένη κατοικία που έχει παραμείνει κλειστή η δεν έχει χρησιμοποιηθεί για διάστημα άνω των 45 ημερών.

5) που θα έχουν σχέση ή προκλήθηκαν από σεισμό ή καθίζηση εδάφους.

6) όταν ο ασφαλισμένος δεν λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για να συντηρεί και να διατηρεί τα ασφαλισμένα αντικείμενα σε καλή κατάσταση.

7) ζημιάς που προκλήθηκε σε sprinklers, air-conditions, πλυντήρια…)

Εάν έπρεπε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για τη παραπάνω περίπτωση, τι συμβουλή θα δίνατε;

Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και θα δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Μη διστάσετε να μας στείλετε και τα δικά σας θέματα στο info@insuranceinnovation.gr, προκειμένου αυτά να συζητηθούν και να αναλυθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας.

Η εκπομπή «Aνάλυσέ το» μεταδίδεται από το insuranceforum web tv, από τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και από το κανάλι της Insurance Innovation στο Youtube κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00!

Ανάλυσέ το! Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 18:00 στο insuranceforum web tv

Διαβάστε Ακόμα