Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Metlife: Υπερήφανοι για τα νέα επιχειρηματικά ταλέντα της Ελλάδας

Metlife Πυρκαγιές
Metlife

Κορυφαίες διακρίσεις για τις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του JA Europe

Κορυφαίες διακρίσεις απέσπασαν οι ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στους πανευρωπαϊκούς φοιτητικούς και μαθητικούς διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe, κατακτώντας το πρώτο και δεύτερο βραβείο αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η ομάδα Swim.me που αποτελείται από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έλαβε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021, παρουσιάζοντας το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης.

Επίσης, η ομάδα FlowOn από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Company of the Year 2021, με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων.

Οι δύο ομάδες εκπροσώπησαν την Ελλάδα, έχοντας λάβει αντίστοιχα το πρώτο βραβείο στους Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς «JA Start Up 2021» και «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» που διοργάνωσε το Junior Achievement Greece, με την υποστήριξη της MetLife. Η εταιρία στηρίζει εδώ και οκτώ χρόνια τη διοργάνωση των φοιτητικών και μαθητικών προγραμμάτων του Junior Achievement Greece, μέσω χορηγιών αλλά και με την εθελοντική συμμετοχή περισσότερων από 430 στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της, οι οποίοι έχουν εκπαιδεύσει ως μέντορες περισσότερους από 4.500 μαθητές και φοιτητές.

«Οι ελληνικές ομάδες για πρώτη φορά κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Η επιτυχία τους μας γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Επιβεβαιώνει τη σταθερή πίστη μας στις δυνατότητες της νέας γενιάς της χώρας, αλλά και στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί το JA Greece για την καλλιέργεια και την ανάδειξη αυτών των δυνατοτήτων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!» δήλωσε σχετικά η κ. Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece.

Οι πανευρωπαϊκοί διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας GEN-E του JA Europe, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, με «οικοδεσπότη» το Junior Achievement Λιθουανίας. Οι Έλληνες και Ελληνίδες φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες ξεχώρισαν ανάμεσα σε 370.000 νέους από όλη την Ευρώπη, που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς κατά τη σχολική χρονιά 2020 – 2021.

Διαβάστε Ακόμα

acronis day 2023

Acronis Day 2023 – Protecting the Digital World

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 η Acronis σε συνεργασία με την TicTac Cyber Security (Acronis Platinum Partner), διοργανώνει και σας προσκαλεί στο ετήσιο φυσικό συνέδριο Acronis Day 2023. Κατά τη