Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Δήλωση Κ. Μερελή για τη νέα αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών

Δημοσίευση: 16/08/2023
Κυριάκος Μερελής, αναβολή επιμελητηριακών εκλογών

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κυριάκου Μερελή για τη νέα αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών,

«Η αλαζονική απόφαση της κυβέρνησης για Τρίτη συνεχόμενη αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών με καινοφανή, προσχηματικά επιχειρήματα, παρά τις περί  του αντιθέτου δεσμεύσεις της, πλήττει ωμά και απροκάλυπτα τη δημοκρατική έκφραση των μελών των Επιμελητηρίων και τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Η προσπάθεια της να «ελέγξει» τις εκλογικές διαδικασίες, παρόλο που ήδη έχουν συγκροτηθεί εκλογικές επιτροπές σε όλα τα Επιμελητήρια, αποτελεί βαθύτατη προσβολή προς τους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Κατά προφανή παράβαση της δημοκρατικής αρχής, προσφέρει απροκάλυπτα 1 + 1 θητεία δώρο στις απερχόμενες διοικήσεις, δεσμεύοντας για.. αργότερα, το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επιλογής του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Πλήττει βάναυσα το κύρος και την αυτοτέλεια του Επιμελητηριακού Θεσμού, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη περιφρόνηση, ακόμη και στους νόμους που προσδιορίζουν ρητά, τετραετή όρια στη θητεία των Διοικήσεων.

Είναι πρόδηλο ότι  η  νέα – παλαιά κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, ώστε να παρέμβει και να επηρεάσει τις πολιτικές διεργασίες στο χώρο των Επιμελητηρίων, προκειμένου οι επόμενες Διοικήσεις να είναι απολύτως ελεγχόμενες από την ίδια.

Πάνω από όλα όμως επιδιώκει να αποτρέψει την ισχυροποίηση της φωνής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αφού πλέον η διοίκηση στα Επιμελητήρια, θα ασκείται χωρίς νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα, σε μια εποχή που τα προβλήματα οξύνονται και είναι διάχυτη η αμφισβήτηση των κυβερνητικών επιλογών στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Ο επαγγελματικός κόσμος δεν μπορεί, δεν έχει περιθώρια να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, που θα έχει δραματικές συνέπειες για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, γι’ αυτό θα πρέπει να καθορίσει μαχητικά τις ανάγκες και τις επιλογές της, και να μην αποδεχθεί τη χειραγώγηση του θεσμού στο βωμό μικροκομματικών επιδιώξεων».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Μη χάσετε το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ της Τρίτης! Η Tack TMI Greece παρουσιάζει την ακαδημία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Μη χάσετε το “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” σήμερα Τρίτη  11 Ιουνίου 2024, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή ενημέρωσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, στο insuranceforum

OXI του προέδρου του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη σε πρόσκληση του ΕΒΕΘ για υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής απο την Β. Μακεδονία!

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ενημερώνει πως ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης απάντησε αρνητικά σε πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»