Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Μελέτη Ασφάλισης Απώλειας Εισοδήματος Ιδιοκτήτη Εστιατορίου Και Εξεύρεσης Πόρων Για Τη Πληρωμή Των Ασφαλίστρων

Δημοσίευση: 16/05/2024
Ποιοι είναι οι 3 πυλώνες της ασφάλισης;

Μελέτη Ασφάλισης Απώλειας Εισοδήματος Ιδιοκτήτη Εστιατορίου Και Εξεύρεσης Πόρων Για Τη Πληρωμή Των Ασφαλίστρων. Ποιο Θα Ήταν Το Εύρος Του Μηνιαίου Κεφαλαίου Ασφάλισης Απώλειας Εισοδήματος Που Θα Προτείνατε Στη «Δήλωση Εξατομικευμένης Συμβουλής»? Πως Και Με Ποια Μέθοδο Θα Εξευρεθούν Οι Πόροι Για Την Εξόφληση Των Ασφαλίστρων?

Ιδιοκτήτης εστιατορίου ετών 37 που βρίσκεται σε πεζόδρομο στο Κέντρο της Αθήνας ζητά συμβουλές ιδιωτικής ασφάλισης. Από το «έντυπο αναγκών πελάτη» και τη συνομιλία προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ανάγκη προς εξασφάλιση -τη παρούσα χρονική στιγμή- είναι η εξασφάλιση εισοδήματος καθότι η εξασφάλιση υγείας έχει ήδη καλυφθεί κατά μεγάλο ποσοστό μέσω ομαδικής ασφάλισης της συζύγου του που παρέχει υψηλό κεφάλαιο ασφάλισης για νοσοκομειακές παροχές, εξετάσεις κλπ.

Ωστόσο ο υποψήφιος ασφαλισμένος δε μπορεί να προσδιορίσει τη δυνητική απώλεια εισοδήματος που ο ίδιος θα μπορούσε να υποστεί σε πιθανή πρόσκαιρη ανικανότητα για εργασία στην επιχείρηση του, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, λόγω των κάτωθι πραγματικών δεδομένων :

1- Οι χρηματοροές είναι πολλές και πολύπλοκες καθότι καθημερινά εισπράττει μικτά έσοδα και πληρώνει πολύπλοκο αριθμό εξόδων όπως προμηθευτές, ενοίκιο, πάγια έξοδα, υλικά, φόρους, έκτακτα έξοδα, έξοδα οικογένειας, κλπ τα οποία δεν αποτυπώνονται -στο σύνολο τους- σε λογιστικά πρότυπα η φόρμες ώστε να τύχουν αξιόπιστης επεξεργασίας. Η δε χρήση «χειρόγραφου ταμείου» δε μπορεί να κριθεί αξιόπιστη αφού επεμβαίνουν στις εγγραφές του διάφοροι υπάλληλοι καθημερινώς.

2-Η εκκαθάριση του στοιχείου «Ζ» που εκδίδεται καθημερινά, δε κρίνεται αξιόπιστο «μέτρο υπολογισμού» του εισοδήματος αφενός για τους «συνήθεις και γνωστούς λόγους» αφετέρου καθότι συχνά συμβαίνουν λάθη στις αποδείξεις λόγω φόρτου εργασίας, χρονικής πίεσης και άλλων σχετικών παραγόντων.

3-Η εμπειρική προσέγγιση των εσόδων δεν αποτελεί «αξιόπιστο μέτρο» υπολογισμού του εισοδήματος αφού το εισόδημα εξαρτάται από «χαοτικές παραμέτρους» όπως η ψυχολογική διάθεση των πελατών, οι εναλλαγές των πελατών, ο ανταγωνισμός, οι καιρικές συνθήκες, η πολυπληθυσμικότητα, το πραγματικό εισόδημα των πελατών, το διαθέσιμο, για διασκέδαση, εισόδημα των δυνητικών πελατών σε ευθεία σχέση αφενός με τις ημερολογιακές ημέρες του μήνα αφετέρου τις αργίες και τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η φορολογική κυβερνητική πολιτική αναλόγως των χρονικών διαστημάτων που διέρχονται, οι τοπικοί παράγοντες, το πλαίσιο των Δημοτικών κανονισμών, οι σταλίες και τα εμπόδια από έργα υποδομής κλπ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο prooptiki-insurance.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»