Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Με τις προσπάθειες της ΠΟΑΔ άνοιξε ο δρόμος για την ασφάλιση των πρώην καρκινοπαθών

Δημοσίευση: 16/04/2024
Αύριο Σάββατο 21/01/2023 στις 11:30π.μ. στο Valis Resort & Spa στην Αγριά του Βόλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της ΠΟΑΔ. 

Την ένταξη στον κώδικα δεοντολογίας των ασφαλιστικών εταιρειών της δυνατότητας όσων έχουν θεραπευθεί από τη νόσο του καρκίνου να συνάπτουν -με τους ίδιους όρους και τα ίδια τιμολόγια με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους- συμβόλαια ζωής ανακοίνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, το δικαίωμα αυτό θα το αποκτούν οι ασθενείς δέκα χρόνια μετά την ίασή τους (πέντε έτη μετά αν το νόσημα αφορούσε άτομο μικρότερο των 15 ετών) και σε περίπτωση που κατά το ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα δεν έχει προκύψει υποτροπή. Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί στατιστικά πως μετά από ένα ορισμένο αριθμό ετών, η κατάσταση των ατόμων αυτών προσομοιάζει με αυτή των υγιών συμπολιτών τους.

Η ουσία είναι ότι η δυνατότητα των πρώην καρκινοπαθών να συνάψουν ασφαλιστήριο ζωής («κατοχύρωση δικαιώματος στη λήθη επιζώντων από καρκίνο στις ασφαλίσεις ζωής) έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα των ίδιων ατόμων να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες.

Η Ελλάδα είναι η ένατη κατά σειρά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία προχωρεί σε μια τέτοια διευθέτηση του θέματος, μετά από συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (συνέβαλαν και άλλοι φορείς όπως για παράδειγμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών).

Σε δημόσια δήλωσή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Ηλίας Τσολάκης, αναφέρει σχετικά:

“Η ΠΟΑΔ είναι υπερήφανη γιατί έγινε το πρώτο βήμα το σχετικό με την λήθη στον καρκίνο και την ένταξη των συμπολιτών μας που αποθεραπεύτηκαν, στην κανονικότητα. Το αίτημα αυτό έγινε πράξη με την συμβολή μας, ως το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο που γνωμοδότησε στην Ευρώπη- 30/6/2023 – με την συνδρομή της ΕΛΛΟΚ – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου .

Βοηθήσαμε με τις ενέργειες μας ,στην προπαρασκευή και την μελέτη τους φορείς που υπέγραψαν τον κώδικα δεοντολογίας να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των δικαίων αιτημάτων όλων . Η Ελλάδα είναι η ένατη χώρα που εντάσσει στις διαδικασίες ασφάλισης ζωής και υγείας όσους έχουν αποθεραπευτεί πλήρως μετά την ενεργή θεραπεία τους.

Περιμένουμε την πλήρη συμμόρφωση όσων θα ανακοινωθούν επίσημα και από το ευρωπαϊκό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και της οδηγίας της Ε.Ε. η οποία θα ανακοινωθεί εντός του Μάϊου.

Η ΠΟΑΔ θα βρίσκεται όπως μέχρι σήμερα δίπλα σε κάθε Έλληνα επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή και τον πελάτη του.”

Στην συγκεκριμένη προσπάθεια εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συμβολή του κ. Γιώργου Νίκου, επιτετραμμένου στα ευρωπαϊκά θέματα,  Αν. Γραμματέας της ΠΟΑΔ & Πρόεδρο του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτ. Μακεδονίας

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»