Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Με ένα «κλικ» η αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης – Ξεκίνησε η ψηφιακή διαδικασία

Μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους μπορούν πλέον να υποβάλουν οι πολίτες τα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση διπλωμάτων οδήγησης ή έκδοση αντιγράφων λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Σε λειτουργία τέθηκε από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση των διπλωμάτων οδήγησης με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή drivers-vehicles.services.gov.gr  και με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων του taxisnet να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.

Στη συνεχεία, οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα, στις άδειες οδήγησης, στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

«Η αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης με ψηφιακό τρόπο σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στόχος μας  εντός του 2021 να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά και για την αρχική έκδοση ή επέκταση αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Οι ψηφιακές αυτές παρεμβάσεις, αναφέρει ο περιφερειάρχης, σε συνδυασμό με την νομοθέτηση του προσωρινού διπλώματος οδήγησης και της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης της κυριότητας, εξαλείφουν την περιττή ταλαιπωρία των πολιτών και περιορίζουν σημαντικά την κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων.

«Εάν υιοθετηθεί και η πρόταση θεσμοθέτησης της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχήματος ή μοτοσικλέτας, τουλάχιστον 400.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση» σημειώνει. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται με συστηματικό τρόπο οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Πηγή: dikastiko.gr

Διαβάστε Ακόμα

Αξίζει να είμαι ασφαλισμένος ή είναι περιττό να πληρώνω για κάτι που έχει τόσο μικρή πιθανότητα να γίνει;

Του Λεωνίδα Φούκα, Ανεξάρτητος Ασφαλιστικός Πράκτορας, Απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά Ένας από τους πιο συνηθισμένους ανασταλτικούς παράγοντες