Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Μάσκες παντού από αύριο! Τα μέτρα που ισχύουν για τις γιορτές

Δημοσίευση: 23/12/2021

Νέα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19 ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εν όψει εορτών με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου, τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη χώρα μας.

Ειδικότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Από αύριο Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 6:00 π.μ. και έως τις 2 Δεκεμβρίου:

  • Η μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια)
  • Στα σουπερμάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας Ν95
  • Απαγορεύονται – ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των Χριστουγέννων
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να πραγματοποιείται τεστ
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εκκλησίες

 

Νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Η επιτροπή θα πραγματοποιήσει εκ νέου σύσκεψη στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου. Στην εισαγωγή τους τα κυβερνητικά στελέχη σημείωσαν πάντως, ότι αν και εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα και πριν τις 3 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ωστόσο ότι η πεποίθησή του είναι ότι δεν θα χρειαστεί.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα της νέας χρονιάς, αυτά που θα εφαρμοστούν μετά τις 3 Ιανουαρίου, θα είναι περιοριστικά αλλά όχι με τη μορφή τοπικών ή καθολικού lockdown. Θα αφορούν τη διασκέδαση και κυρίως το ωράριο λειτουργίας, τις εκδηλώσεις, τα γήπεδα και τη τηλεργασία.

 

Tέλος στα σενάρια για επαναφορά των SMS! Τα μέτρα θα είναι περιοριστικά, αλλά όχι lockdown

Σε ερώτηση αναφορικά με την επαναφορά των sms για τις μετακινήσεις ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι “δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε εισήγηση που να αφορούν σε SMS”, τονίζοντας ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση και όχι τα σχολεία. Όπως υπογράμμισε, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά από εκεί πέρα μπορεί να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο.

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η μάσκα θα παραμένει υποχρεωτική και στην εκκλησία, όπως και στα θέατρα, ενώ υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι το επόμενο 10ημερο.

Σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή το 90% άνω των 60 έχουν κλείσει ή έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. “Στους άνω των 60 για την πρώτη δόση ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού σε 12.000 και έχουν αιτήματα γύρω στις 20.000 κατοίκους. Στην αναμνηστική δόση είμαστε από τις πρώτες χώρες. Τα μέτρα υποχρεωτικότητας λειτούργησαν πολύ ευεργετικά στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.”

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»