Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Μάρκος Κατσουλάκης: Επικρατεί μία λανθασμένη αντίληψη για τις εταιρείες ΕΠΥ στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 24/03/2023
Κατσουλάκης

Ο Μάρκος Κατσουλάκης, Executive Director, Insurance Beat, έδωσε το παρόν στο 35th Thessaloniki Insurance Conference και μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του insuranceforum.gr και τη Σωτηρία Γιαννακοπούλου για τις Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών και την προκατάληψη με την οποία συχνά αντιμετωπίζονται κυρίως από πλευράς των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η Insurance Beat είναι μία νεοσύστατη startup εταιρεία με μόλις 18 μήνες στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδος, που έχει στόχο να φέρει τον νέο ρυθμό στην ασφάλιση, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της. Λειτουργεί υπό ένα περιβάλλον αξιοκρατίας και διαφάνειας. Όπως τονίζει και ο κ. Κατσουλάκης «Το χαρτοφυλάκιο, το περιουσιακό στοιχείο που μας εμπιστεύεται ο συνεργάτης μας προσπαθούμε να το κρατήσουμε διπλοκλειδωμένο σε υψηλού επιπέδου ασφαλείας. Με αυτή την λογική και το mentality είναι στημένη η εταιρεία μας».

Η αξιοπρέπεια και η ισοτιμία καθιστούν τους κύριους πυλώνες λειτουργίας της και διέπουν τις σχέσεις της Insurance Beat τόσο με τους συνεργάτες, όσο και με τους ασφαλισμένους της.

«Η Insurance Beat είναι μία εταιρεία με αξιοκρατικό ισότιμο και αξιοπρεπή χαρακτήρα. Προσέχουμε πάρα πολύ το τελικό προϊόν που έχουμε να έχει παντού την ίδια τιμή, είτε ψηφιακά είτε από παραδοσιακά δίκτυα διανομής. Μας ενδιαφέρει πολύ η αξιοπρέπεια της εταιρείας στο service και στο after sale, στην πληρωμή της ζημιάς στον πελάτη ο οποίος  για μας είναι περισσότερο συνεργάτης παρά πελάτης».

Η Insurance Beat σήμερα εκπροσωπεί τους παγκόσμιους ομίλους Wakam και QEl cooperates, οι οποίοι έχουν αξιολογήσεις ΑΑ+. Όπως υπογραμμίζει και ο κ. Κατσουλάκης, η επιλογή των συνεργατών τους γίνεται με μεγάλη προσοχή.

«Οι αντασφαλιστές που καλύπτουν την Insurance Beat είναι ΑΑ. Αυτές οι αξιολογήσεις είναι από διεθνής οίκους που μέχρι πρότινος ανεβοκατέβαζαν την Ελλάδα σε δυνατότητα credit – οικονομική».

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ασφάλιστρο και όχι να κανιβαλίσουμε ασφάλιστρο να δημιουργήσουμε έξυπνα και αξιόπιστα προϊόντα για τον πελάτη και ευκαιρίες ανάπτυξης για τον συνεργάτη κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε γενικότερα».

Όσον αφορά την ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, ο κ. Κατσουλάκης επισημαίνει πως πρόκειται για μία αγορά με πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι ένας μεγάλος σταθμός με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε, όπως μπορούμε, να βάλουμε το λιθαράκι μας στη γενικότερη αυτή προσπάθεια. Και μας ενδιαφέρει αρκετά η ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος και μπορούμε να επενδύσουμε, καθώς τα προϊόντα έχουν να κάνουν με την μορφή επένδυσης. Αν δεν έχεις προϊόν δεν μπορείς να επενδύσεις σε μία περιοχή που αναπτύσσεται».

«Θεωρώ ότι χρειαζόταν μία τέτοια εταιρεία να επιχειρήσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε και νέα προϊόντα στην εταιρεία μας για να μπορέσει το δίκτυο συνεργατών μας να έχει μία επιπρόσθετη υπεραξία από κάποια άλλα αντικείμενα εργασίας».

Η αρνητική αντίληψη που έχει σχηματιστεί γύρω από τις εταιρείες ΕΠΥ, υφίσταται μόνο στο μυαλό των διαμεσολαβητών

Στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, έχει σχηματιστεί η εντύπωση πως οι εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, είναι ασταθής και μη αξιόπιστες. Όπως μας εξηγεί ο κ. Κατσουλάκης, αυτή η αντίληψη, δεν είναι παρά μόνο μία παρανόηση.

«Οι εταιρείες ΕΠΥ είναι παρεξηγημένες περισσότερο στο μυαλό του διαμεσολαβητή. Ο πελάτης ξέρει μόνο την επωνυμία της επιχείρησης και όχι της ιδιότητάς της. Η συμπεριφορά της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα με εταιρείες ΕΠΥ όπως και πανευρωπαϊκά έχει τα πάνω της αλλά και τα κάτω της. Αυτές οι εταιρείες αν έχουν κέρδη παραμένουν αν δεν έχουν αποσύρονται».

Στη λογική ότι οι εταιρείες ΕΠΥ δεν είναι ασταθής ο κ Κατσουλάκης πρόσθεσε:

«Η αξιολόγηση του κάθε αντιπρόσωπου στο τι εταιρεία θα φέρει είναι εκείνο το σημαντικό σταυροδρόμι. Εμείς μέχρι σήμερα κατευθυνόμαστε στην λογική της αξιολόγησης από διεθνής οίκους. Όταν έχει αξιολόγηση μία εταιρεία είναι εντελώς σταθερή. Και αύριο να φύγουν οι δύο εταιρείες που εκπροσωπούμε στην Ελλάδα οι ζημιές των ανθρώπων θα πληρωθούν κανονικά . Η εμπορική συμφωνία μας μπορεί να μην αποδοθεί και να μην είναι τόσο κερδοφόρα στο ποσοστό που είχαμε συμφωνήσει αλλά από την άλλη πλευρά ο πελάτης μας είναι εντελώς εξασφαλισμένος».

«Όσον αφορά την δαιμονοποίηση, όπως και στην Ελλάδα έχουν κλείσει κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες, έτσι και στην ΕΕ και παγκόσμια αποσύρονται άδειες εταιρειών. Εκεί είναι καθαρά θέμα αντιπροσώπου».

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Κατσουλάκη στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε την ομιλία του κ. Κατσουλάκη με τίτλο «Καταρρίπτοντας τους μύθους: Η αλήθεια για τις εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ)» εδώ:

Επισκεφθείτε το κανάλι της Insurance Innovation στο YouTube και παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του 35th Thessaloniki Insurance Conference πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Carglass ανανεώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη δέσμευσή της για την προώθηση της διαφορετικότητας και την ένταξη στον Εργασιακό Χώρο

Η Carglass®, ηγέτιδα στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων οχημάτων, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την τέταρτη συνεχόμενη ανανέωση της δέσμευσής της για

ελληνική οικονομία ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου το Νοέμβριο του 2021 - Στα ύψη ρεύμα και φυσικό αέριο κύπρο

Εφορία: Τέλος στις εικονικές δαπάνες

τη σταδιακή μείωση των αποδεκτών αποκλίσεων εσόδων και εξόδων που αναρτώνται στα ηλεκτρονικά βιβλία προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»