Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Marketing in Practice: «Το γυναικείο επιχειρείν»

Δημοσίευση: 04/03/2022

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «η επιχειρηματικότητα των γυναικών αναφέρεται σε επιχειρήσεις στις οποίες το 51% της περιουσίας ανήκει σε μια γυναίκα και η διεύθυνση εκτελείται από μια γυναίκα.» Ακόμα η γυναικεία επιχειρηματικότητα σήμερα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας. Παρότι βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στην διοίκηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξακολουθεί να υστερεί ακόμα σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Επίτιμη Πρόεδρο Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Αθήνας Ιωάννα Λαγουμίδου, συζητούν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα σήμερα!

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πως κινείται η πορεία της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα σήμερα; – Πως ο COVID επηρέασε το τοπίο της επιχειρηματικότητας γενικότερα; – Σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά οι γυναίκες στην Ελλάδα; – Υπάρχουν στερεότυπα; – Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών; – Ποια εμπόδια και προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα μια γυναίκα επιχειρηματίας; – Στο εξωτερικό η κατάσταση είναι διαφορετική; – Για ποιους λόγους είναι σημαντικό για μια γυναίκα επιχειρηματία να συμμετέχει στους οργανισμούς και συνδέσμους που προωθούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα; – Υπάρχουν κίνητρα που δίνονται από το κράτος για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας; – Ποια είναι τα μυστικά για τον επιτυχημένο συνδυασμό οικογένειας, μητρότητας και επιχείρησης για μια γυναίκα; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η επιχειρηματίας & NLP Master Trainer Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου μας παρουσιάζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πράξη!

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα στοιχεία επιτυχίας στην επιχειρηματικότητα.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 156 «Το γυναικείο επιχειρείν» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/to-gynaikeio-epicheirein/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»