Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Marketing in Practice: «Μάρκετινγκ Υπηρεσιών»

Δημοσίευση: 20/06/2022

Η προσέγγιση μάρκετινγκ που ακολουθούμε εξαρτάται από το εάν εμπορευόμαστε  υπηρεσίες ή προϊόντα. Στις υπηρεσίες η προσέγγιση είναι πιο σύνθετη καθώς εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας και δεν μπορούμε ποτέ να παρέχουμε με τον ίδιο τρόπο πότε δύο φόρες μια υπηρεσία. Αυτό δυσκολεύει αρκετά την επιδίωξη κάθε επιχειρηματία να διατηρήσει ένα ενιαίο και σταθερό επίπεδο ποιότητας.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών Θανάση Πούλη, συζητούν για το μάρκετινγκ υπηρεσιών και τις τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Για ποιο λόγο διαφοροποιούμε την προσέγγιση μάρκετινγκ υπηρεσιών και προϊόντων; – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών; – Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ότι στην κατανάλωση της υπηρεσίας εμπλέκεται το ανθρώπινο στοιχείο; – Είναι πιο εύκολο να εμπορευτούμε υπηρεσίες από προϊόντα; – Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να ικανοποιήσουμε πλήρως τον πελάτη; – Ποια τα στοιχεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε στον τομέα των υπηρεσιών; – Τι ορίζουμε ως ποιοτική υπηρεσία; – Για ποιους λόγους ο σημερινός πελάτης ικανοποιείται όλο και πιο δύσκολα; – Πως διαφέρει το Β2Β μάρκετινγκ υπηρεσιών από το B2C; – Ποιος ο ρόλος της εκπαίδευσης δεξιοτήτων για την ικανοποίηση του πελάτη; – Ποιες οι σύγχρονες τάσεις στο μάρκετινγκ υπηρεσιών; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος Πέτρος Νταϊδης μας εξηγεί πως εφαρμόζει το μάρκετινγκ στην δική του επιχείρηση υπηρεσιών.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας παρουσιάζει τις βασικές αρχές για την αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων μάρκετινγκ.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 170 «Μάρκετινγκ Υπηρεσιών» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/marketingk-ypiresion/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Οδηγώντας με σιγουριά – Ποια η χρησιμότητα της νέας κάλυψης υλικών ζημιών από όχημα εκτός Φιλικού Διακανονισμού!

Πολύ περισσότερα από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου! Αυτό είναι που θέλει να προσφέρει στους ασφαλισμένους της Υδρόγειος Ασφαλιστική, μία από

Αθ. Σακάρογλου_ Δ/νων Σύμβουλος MALETSCHEK & PARTNER HELLAS – SAKAROGLOU A. & CO KG «Η ασφάλιση, πέρα από υποχρέωση, αποτελεί κρίσιμη ανάγκη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Σε μια εποχή, όπου οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές και με τον κλάδο των εμπορευματικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»