Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Marketing in Practice: «Μάρκετινγκ Συστάσεων (Referral Marketing)»

Δημοσίευση: 13/05/2022

Το μάρκετινγκ συστάσεων (referral marketing) είναι ένα ακόμα εργαλείο που μπορεί να συμπληρώσει τις δράσεις μάρκετινγκ μιας επιχείρησης και ενός επαγγελματία. Η διεύρυνση του επιχειρηματικού κύκλου και οι γνωριμίες αποτελούσαν ανέκαθεν μία από πιο αποτελεσματικές μορφές εξωστρέφειας. Σήμερα όμως, λίγοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως να αυξήσουν την επιρροή τους και πως να κάνουν τον κύκλο τους να μιλάει θετικά για εκείνους: προσελκύοντας νέους πελάτες.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Business Networking Expert Έλλη Γλύτσου, συζητούν για το μάρκετινγκ συστάσεων (referral marketing) και πώς αυτό μπορεί να πλαισιώσει τις δράσεις μάρκετινγκ μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Τι είναι το μάρκετινγκ συστάσεων; – Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του; – Σε ποια σημεία διαφέρει από τα υπόλοιπα παραδοσιακά μέσα; – Ισχύει ότι είναι πιο αποτελεσματική μορφή προώθησης μιας επιχείρησης/επιχειρηματία; – Ποιους κινδύνους κρύβει;  – Τι Είναι αυτό που θα κάνει έναν πελάτη να μιλήσει θετικά για μία επιχείρηση στον κύκλο του; – Για ποιους λόγους το μάρκετινγκ συστάσεων έχει πολύ μεγάλη επιρροή; – Τι πρέπει να ελπίζει ο επιχειρηματίας από το μάρκετινγκ συστάσεων; –  Πρέπει επιχειρηματίας να αρκείται μόνο σε αυτό; – Πως μεταφέρεται στον online κόσμο το μάρκετινγκ συστάσεων; Τι πρέπει να προσέχουμε; – Ποιο είναι το μυστικό για να αποκτήσουμε περισσότερες συστάσεις;  -Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε ότι το μήνυμα που ακούμε το μάρκετινγκ συστάσεων είναι αξιόπιστο;  και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Μηχανολόγος Μηχανικός Ανδρέας Γιαννούλης μας μιλάει για το μάρκετινγκ συστάσεων στην πράξη.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το βασικό checklist για το Μάρκετινγκ Συστάσεων

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 165 «Μάρκετινγκ Συστάσεων (Referral Marketing)» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/marketing-systaseon-referral-marketing/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»