Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Marketing in Practice: Η σημασία της εταιρικής ταυτότητας στην επιχειρηματικότητα

Η εταιρική ταυτότητα είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια επιχείρηση διαφορετική και αναγνωρίσιμη στο κοινό της. Έτσι το λογότυπο, στο οποίο οι περισσότεροι επιχειρηματίες δίνουν την μεγαλύτερη βάση, είναι μέρος της ταυτότητας. Ωστόσο είναι σημαντικό να ασχοληθούμε σοβαρά και με άλλα στοιχεία όπως τα χρώματα, ο σχεδιασμός, οι γραμματοσειρές κ.α. ώστε να οριστούν και να χρησιμοποιούνται συνεχώς. Η εταιρική ταυτότητα πρέπει να εκφράζει το σύνολο των αντιλήψεων, της κουλτούρας και της εταιρικής συμπεριφοράς κάθε επιχείρησης.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος Ζωζέτα Μηλιοπούλου, συζητούν για την αξία της εταιρικής ταυτότητας για μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: –Τι ορίζουμε εταιρική ταυτότητα; -Το Branding και ποια η σχέση του με την εταιρική ταυτότητα; – Γιατί είναι σημαντική και απαραίτητη; – Πότε δημιουργείται η εταιρική ταυτότητα σε μια επιχείρηση; – Ποιος είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της; – Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιχείρησή μας κατά τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας; – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της σωστής εταιρικής ταυτότητας; – Τι είναι η τυπογραφία και ποιος ο ρόλος της; – Πόσο ρόλο παίζουν τα χρώματα; Πως πρέπει να τα επιλέγουμε; – Συνίσταται να αλλάζει η ταυτότητα; Το λογότυπο; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η επιχειρηματίας Ξένια Τσάμη, μας παρουσιάζει την δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας στην πράξη! Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 7 tips για επιτυχημένο Branding σε νέες επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 149 «Η σημασία της εταιρικής ταυτότητας στην επιχειρηματικότητα» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/i-simasia-tis-etairikis-taytotitas-stin-epicheirimatikotita/

Διαβάστε Ακόμα