Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Marketing in Practice: Η Φιλοσοφία στην επιχειρηματικότητα

Οι αρχές της Φιλοσοφίας των αρχαίων Ελλήνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες και επιχειρηματίας για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Στις επιχειρήσεις μπορεί να βελτιωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα και η επιχειρηματική λειτουργία και παράλληλα να τοποθετηθούν σε μια ανανεωμένη βάση. Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Επίκτητος, ο Επίκουρος και πολλοί άλλοι εμπνέουν τους επιχειρηματίες και τους καθοδηγούν.

Στο νέο τηλεοπτικό επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Leadership Coach,  Βαρβάρα Ασημακοπούλου συζητούν για το πως οι αρχές της Φιλοσοφίας μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πώς η Φιλοσοφία έχει πρακτικό αντίκτυπο; – Πώς συναντάμε καθημερινά την Φιλοσοφία στην επιχειρηματική ζωή μας; -Πώς η φιλοσοφία και αυτά που προσκομίζει στην μελέτη της ανθρώπινης εμπειρίας μπορούν να συμβάλει στην έννοια της Ηγεσίας; – Για ποιους λόγους οι Ηγέτες του αύριο έχουν ανάγκη την Φιλοσοφία; – Πως μπορεί η έμπνευση από τις Αρχές της Φιλοσοφίας μας οδηγήσει σε κέρδος με ηθικό περιεχόμενο; – Ποιες είναι οι αρχές του Στωικισμού που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα; – Ποιες είναι οι κανονιστικές αρχές που μπορούν να διασφαλίσουν την λειτουργία μιας επιχείρησης με συνέπεια, αποδοτικότητα και ηθικές αξίες; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Γιώργος Χατζηβάσιλας, Συγγραφέας & Personal Coach παρουσιάζει στην πράξη πως εφαρμόζει τις αρχές της Φιλοσοφίας στην επιχειρηματικότητα. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τις 5 διαφορές ενός μάνατζερ & ενός Ηγέτη.

Παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ: https://marketingconsultant.gr/h-filosofia-ston-epicheirimatiko-kosmo/

Διαβάστε Ακόμα

Η ομάδα της wedo.insure μεγαλώνει!

Καλωσορίζουμε την κ Λουκία Γερακίτη, διαιτολόγο-διατροφολόγο MSc. Μεγαλώνουμε την ομάδα μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή την συνεργασία!