Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Marketing in Practice: Η δύναμη της εικόνας μας & των χρωμάτων στην πώληση

Η επαγγελματική εικόνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία μάρκετινγκ ενός σύγχρονου επαγγελματία. Μπορεί να ενισχύσει το κύρος ή αντίθετα να αποδυναμώσει όλα τα επιχειρήματα. Η επαγγελματική εικόνα πρέπει να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και να ταιριάζει στο ύφος που θέλει να τονίσει ο επιχειρηματίας. Ένα από τα στοιχεία που μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα μας είναι η κατάλληλη επιλογή χρωμάτων στα ρούχα και στις διάφορες επιλογές μας.

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Image Consultant Μάγδα Καζόλη, συζητούν για την δύναμη της εικόνας μας & των χρωμάτων στην πώληση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

 Ποια είναι η πραγματική δύναμη των χρωμάτων;

–  Ποιους τομείς της καθημερινότητας αγγίζουν;

–  Ποιος ο ρόλος της 1ης εντύπωσης;

–  Πώς μπορούν τα σωστά χρώματα να κερδίσουν αυτά τα πρώτα 90;

–  Τι ορίζουμε ως επαγγελματική εικόνα;

–  Ποια είναι η ακαταμάχητη επαγγελματική εικόνα;

–  Για ποιους λόγους πρέπει οι σύγχρονοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να ασχοληθούν με την εικόνα τους;

– Πως μπορεί το προσωπικό στυλ ενός επαγγελματία να εκπέμψει αυτοπεποίθηση;

– Για ποιους λόγους η “χρωματική ψυχολογία” είναι σημαντική στο μάρκετινγκ;

-Τι προσφέρει στην εικόνα ενός επαγγελματία, κυρίως σε πωλησιακό επίπεδο, ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων και η αυθεντικότητα στην εικόνα;

Παράλληλα η Δικηγόρος – Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Μάρθα Μαρκάκη, μας εξηγεί στην πράξη την χρήση των χρωμάτων για την διαχείριση της δικής της επαγγελματικής εικόνας. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το checklist της σωστής επαγγελματικής εικόνας.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 130 «Η δύναμη της εικόνας μας & των χρωμάτων στην πώληση» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/i-dynami-tis-eikonas-mas-ton-chromaton-stin-polisi/

Διαβάστε Ακόμα