Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Marketing in Practice: Franchising, η λύση στην επιχειρηματική αβεβαιότητα;

Δημοσίευση: 19/07/2021

Το Franchising αποτελεί μια μορφή επιχειρηματικότητας με χαμηλό ρίσκο αφού στην ουσία «εκμεταλλεύεσαι» την προεργασία που έχει κάνει κάποιος άλλο για το Brand. Ωστόσο είναι μια μορφή επένδυσης που δεν ταιριάζει σε όλους και δεν εξασφαλίζει την σίγουρη επιτυχία. Η προσωπικότητα του Franchisee και οι επιχειρηματικές του δεξιότητες και ικανότητες είναι αυτές που θα κάνουν την διαφορά. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί πολλές τέτοιες επιχειρηματικές προτάσεις καθιστώντας το τοπίο θολό, και ο υποψήφιος επενδυτής βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές και διαφορετικές ιδέες, αδυνατώντας να αξιολογήσει ποια είναι αυτή που θα τον οδηγήσει – με τα λιγότερα προβλήματα- στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Πλάτωνα Μαλλικούρτη Σύμβουλο Franchise, συζητούν για το Franchising σήμερα ως επιχειρηματική ευκαιρία.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για έναν επίδοξο επιχειρηματία να επιλέξει ένα Franchise; – Τι πρέπει να προσέξει; – Πως μπορεί να αξιολογήσει ο υποψήφιος επενδυτής ένα πιλοτικό κατάστημα; – Για ποιους λόγους η επιλογή ενός Franchise ως επιχειρηματική κίνηση έχει μικρότερο ρίσκο; – Ποιους κινδύνους εγκυμονεί ένα Franchise; – Ποια τα κριτήρια πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για να επεκταθεί ως Franchise; – Για ποιους λόγους είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο για συγκεκριμένους; -Ποιος ένας κλάδος είναι πιο η κερδοφόρα επιλογή σήμερα για Franchise; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Κώστας Βλαχάκης, Επιχειρηματίας – Franchisor, μας παρουσιάζει τo σύγχρονο Franchising στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 6 tips για την ορθή έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 139 «Franchising, η λύση στην επιχειρηματική αβεβαιότητα;» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/franchising-i-ly-si-stin-epicheirimatiki-avevaio-tita/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»