Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Marketing in Practice: Έξυπνες Τεχνικές Πρόσληψης

Δημοσίευση: 14/03/2022

Οι περισσότεροι ΜΜ επιχειρηματίες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλο προσωπικό. Αυτό συνήθως συμβαίνει διότι δεν επενδύουν σε εταιρίες HR για την στρατολόγηση του. Μια τέτοια επιλογή θα τους βοηθούσε στο screening και θα ελαχιστοποιούσε το ρίσκο αποτυχίας. Αντί αυτού, πραγματοποιούν οι ίδιοι τις προσλήψεις συγγράφοντας την αγγελία, κάνοντας τις συνεντεύξεις και προσπαθούν να ψυχολογήσουν επιτυχώς του υποψηφίους.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον σύμβουλο ανθρωπίνου δυναμικού (HR) Φώτη Ρήγα, συζητούν για την μέθοδο επιτυχημένων προσλήψεων!

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Για ποιους λόγους η εύρεση και διαχείριση των ανθρώπων είναι από τα πιο δύσκολα θέματα σε μια MM επιχείρηση; – Πως διαμορφώνουμε την περιγραφή του ρόλου εργασίας; – Πως διαμορφώνουμε την αγγελία ώστε να προσελκύσουμε τους σωστούς υποψηφίους; – Με ποια κριτήρια επιλέγουμε/αποφασίζουμε τον μισθό που θα προσφέρουμε; – Τι είναι το psychological contract και πόσο σημαντικό είναι αυτό; – Με ποια εργαλεία μπορούμε να αναζητήσουμε προσωπικό σήμερα; – Ποια στοιχεία στα βιογραφικά που θα λάβουμε πρέπει να λειτουργούν ως σημάδι ότι ο υποψήφιος είναι ακατάλληλος; – Πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο υποψήφιος ταιριάζει για αυτό που χρειαζόμαστε; – Ποιος ο ρόλος της εκπαίδευσης στην μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς του;  και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Επιχειρηματίας – Head Digital Marketer Σπύρος Ανδριόπουλος μας παρουσιάζει την τέχνη της σωστής πρόσληψης στην πράξη!

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 7 δεξιότητες για επιτυχημένες προσλήψεις.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 157 «Έξυπνες Τεχνικές Πρόσληψης» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/exypnes-technikes-proslipsis/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το εκπαιδευτικό κέντρο του Ομίλου  ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξελίσσεται δυναμικά, ενσωματώνοντας στην ψηφιακή του πλατφόρμα εκπαιδευτικά βίντεο με επίκαιρα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, προσαρμοσμένα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»