Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Marketing in Practice: «Επιχειρηματικότητα & Εστίαση»

Δημοσίευση: 06/06/2022

Η εστίαση σήμερα αποτελείται από 100.000 επιχειρήσεις και προσφέρει 450.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες αναλογούν στο 12% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας. Ο τομέας αυτός της οικονομίας αποτελείται από μικρές και από οικογενειακές επιχειρήσεις ενώ στηρίζεται στην σκληρή δουλειά αλλά και στην εργασιακή αξιοπρέπεια όλων των εμπλεκομένων. Ακόμα αποτελεί μια συνηθισμένη επιχειρηματική επιλογή για πολλούς Έλληνες. Τα στοιχεία ωστόσο της διαφοροποίησης, της υψηλής ποιότητας και του επιχειρηματικού οράματος είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε προτεραιότητα σε κάθε τέτοια επιχείρηση.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού Εστίασης Food Service Μάγδα Πειστικού, συζητούν την επιχειρηματικότητα στην εστίαση σήμερα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πώς άλλαξε ο Covid το τοπίο στην εστίαση; – Παραμένει η εστίαση ένα ασφαλές επιχειρηματικό καταφύγιο; – Για ποιους λόγους οι Έλληνες θεωρούν μια εύκολη επιλογή (ή κερδοφόρα επιλογή) την εστίαση; Είναι; – Πως ξέρουμε ότι κάποιος επιχειρηματίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με την εστίαση; – Ποιος ο ρόλος/η αναγκαιότητα ενός επαγγελματία (μάγειρα/σεφ/μπαρίστα) στο νέο σχήμα; – Ποιες οι τάσεις στην εστίαση σήμερα; – Με ποια εργαλεία μπορεί να κάνει μάρκετινγκ ένας χώρος εστίασης; – Ποιος ο ρόλος του ίντερνετ μάρκετινγκ στον κλάδο; – Πως ο τουρισμός αναβαθμίζει/επηρεάζει το προϊόν της εστίασης; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Pastry Chef Αντώνης Σελέκος  μας μιλάει για την επιχειρηματικότητα της εστίασης στην πράξη.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας παρουσιάζει το checklist για σωστή διαχείριση  των Social Media σε χώρους εστίασης.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 168 «Επιχειρηματικότητα & Εστίαση» μπορείτε να το δείτε εδώ:   https://marketingconsultant.gr/epicheirimatikotita-estiasi/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»