Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Μ. Πολιτοπούλου: Χωρίς την ψηφιοποίηση θα ήταν ανέφικτη η επιχειρησιακή συνέχεια

Η NN Hellas αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρίες που ήδη πριν από την θέσπιση του επίσημου πρώτου lockdown το Μάρτιο του 2020, διέκοψε τη δια ζώσης εργασία, κηρύσσοντας το «εταιρικό» της lockdown, με την υιοθέτηση του πρότυπου τηλεργασίας. Έκτοτε η εταιρία εξακολουθεί να αξιοποιεί τα ψηφιακά εργαλεία, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις εργασίες της, προσαρμόζοντας τις δραστηριότητές της στα νέα δεδομένα.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, κα Μαριάννα Πολιτοπούλου μίλησε στο Delphi Economic Forum για τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην ασφαλιστική αγορά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όσες εταιρείες είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες ψηφιοποίησης το έκαναν για άλλους λόγους (υποστήριξη πελατών, συνεργατών), ωστόσο αποτέλεσαν το βασικό λόγο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν». «Χωρίς την ψηφιοποίηση θα ήταν ανέφικτη η επιχειρησιακή συνέχεια»

Επιπλέον, κατά την ομιλία της αναγνώρισε τις προσπάθειες του κράτους για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης, γεγονός που όπως σημείωσε θα λειτουργήσει ως  παρακαταθήκη και για το μέλλον, παρακινώντας τόσο στις εταιρίες, όσο και στους πολίτες να υιοθετήσουν αυτή την νέα νοοτροπία και να αναπτύξουν τα ψηφιακά τους δίκτυα και δυνατότητες.

Κατά την ομιλία της η κα Πολιτοπούλου διευκρίνισε ωστόσο ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεδομένου ότι αύξηση της παραγωγικότητας που προσφέρει η ψηφιοποίηση συνδέεται συχνά με την αντικατάσταση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η πρόεδρος της ΝΝ διευκρινίζει ότι είναι αναγκαίος ο κατάλληλος συνδυασμός στην εργασία, τονίζοντας ότι το ανθρώπινο στοιχείο και η καλή επικοινωνία κρύβεται πίσω από την επιτυχία των επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε στην ομιλία της, οι εργαζόμενοι της ΝΝ δέχτηκαν τις αλλαγές και την εξ’ αποστάσεως εργασία με ενθουσιασμό, ευελιξία και άμεση ανταπόκριση.

Στο ερώτημα όσον αφορά την επόμενη μέρα σε κοινωνία και οικονομία μετά το τέλος της πανδημίας η κα Πολιτοπούλου υποστήριξε ότι θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και ότι όσα γνωρίζουμε είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με όσα δεν γνωρίζουμε, υποστηρίζοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί την διαρκή προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα.

Όπως επισήμανε στο λόγο της η κ. Πολιτοπούλου στοιχείο «κλειδί» στην όλη προσπάθεια καθιστούν η εμπιστοσύνη αλλά και η σωστή χρήση της εξουσίας σε όλα τις μορφές της, ενώ υπογράμμισε ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας θα μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα, επηρεάζοντας ακόμη και την οικονομία.

Διαβάστε Ακόμα

5ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη διαγνωστική και επεμβατική υστεροσκόπηση από το ΙΑΣΩ και τη Β’ μαιευτική και γυναικολογική κλινική του Αρεταίειου

Το ΙΑΣΩ με το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (ODS) σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του “Αρεταίειου” Πανεπιστημιακού

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching, Mentoring Ελλάδας – HCCMA, Διαδικτυακά, 16-17 Οκτωβρίου 2021

Ο Σύλλογος Συμβουλευτικής, Coaching  Mentoring Ελλάδας – HCCMA, διοργανώνει το δεύτερο πανελλήνιο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τίτλο: «Δεξιότητες και Αναπτυξιακή Νοοτροπία», 16