Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Lloyd’s: Έναρξη διαβούλευσης για την μετάβαση σε μηδενικό αποτύπωμα (net-zero)

Δημοσίευση: 28/11/2023
Lloyd’s of London, κυβερνοεπίθεση

Το Lloyd’s of London ανακοίνωσε την έναρξη μιας διαβούλευσης μεταξύ των μελών της για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα κατά τα επόμενα τρία χρόνια, που αφορούν τους τομείς των αναδοχών, επενδύσεων, διαχείριση της έκθεσης (exposure), κεφαλαίου και κράτησης.  

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται από τους διαχειριστές ασφαλιστικών συμβολαίων να παρέχουν στρατηγικές βιωσιμότητας που να είναι “κατάλληλες για το σκοπό”, οι οποίες έπειτα θα αξιολογηθούν σε τομείς όπως η διακυβέρνηση, ο σχεδιασμός μετάβασης και η μέτρηση εκπομπών.

Από το επόμενο έτος, το Lloyd’s προτίθεται να εμβαθύνει στην ποιότητα των συλλεγόμενων δεδομένων γύρω από τον κίνδυνο πλημμυρών και τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, όπως αναφέρθηκε σε έναν “οδικό χάρτη” που δημοσιεύτηκε. Ο προτεινόμενος “οδικός χάρτης” περιγράφει την στρατηγική σε όλους τους τομείς της αγοράς. Ταυτόχρονα βάσει αυτού, μπορούν να υιοθετήσουν στρατηγικές βιωσιμότητας και άλλοι συμμετέχοντες της αγοράς.

Το Llοyd’s ανέφερε ότι θα διεξαγάγει μια έρευνα αγοράς το 2024 για να δει σε ποιο βαθμό οι διαχειριστές ασφαλιστικών συμβολαίων ενσωματώνουν τις εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή στα μοντέλα αποθεμάτων και κεφαλαίου τους και θα παρέχει περισσότερες οδηγίες για υπεύθυνες επενδυτικές πολιτικές.

“Στόχος μας είναι να δώσουμε στους συμμετέχοντες στην αγοράς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον καθορισμό, την ενσωμάτωση και τη λειτουργία των δικών τους μεμονωμένων στρατηγικών για το κλίμα, μέσω της μετάβασης και μετά”, δήλωσε ο CEO του Llοyd’s, John Neal.

Να σημειωθεί ότι το Llοyd’s of London εγκατέλειψε την NZIA (Net Zero Insurance Alliance), την παγκόσμια συμμαχία ασφαλιστών για ζητήματα κλιματικής αλλαγής, τέλος του Μαΐου το 2023. Όπως και άλλοι ασφαλιστικοί κολοσσοί, το Llοyd’s επικεντρώθηκε σε δικές του στρατηγικές βιωσιμότητας, ωστόσο μένοντας πιστοί στην μετάβαση μηδενικών εκπομπών. 

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»