Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Λεωνίδας Διαμαντόπουλος: Πως η TechIns ξεκίνησε από ένα ισόγειο και εξελίχθηκε σε διακεκριμένη τεχνολογική εταιρεία

Δημοσίευση: 03/01/2024
TechIns, Λεωνίδας Διαμαντόπουλος

Ζούμε σε μια εποχή όπου μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου business project από οπουδήποτε. Ακόμα και από το σπίτι σου. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Λεωνίδας Διαμαντόπουλος και ξεκίνησε το 2021 την τεχνολογική εταιρεία TechIns από ένα δίπατο ισόγειο, πρώην κομμωτήριο, που αποτελούσε και την κατοικία του.

(Το παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση από το ενημερωτικό site “IT’S POSSIBLE”)

Σήμερα η εταιρεία έχει σχηματίσει την δική της ομάδα, ενώ έχει πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Λεωνίδας Διαμαντόπουλος, ιδρυτής και CEO της εταιρείας, μιλά τώρα στο It’s Possible για το πως ξεκίνησαν όλα, τις υπηρεσίες που παρέχει η TechIns, ενώ δίνει και τις δικές του γρήγορες συμβουλές για όποιον/α σκέφτεται να ξεκινήσει ένα επιχειρηματικό εγχείρημα από το σπίτι του.

Ξεκινήσατε την εταιρία σας από ένα δίπατο ισόγειο που αποτελούσε παράλληλα και την κατοικία σας. Πείτε μας πως ήταν αυτό το ξεκίνημα, τι τεχνολογικό εξοπλισμό είχατε, και ποιες ήταν οι σκέψεις τότε;

H αρχή της TechIns ήταν πραγματικά μια περιπέτεια. Ξεκινώντας από το δίπατο ισόγειο στην Καλλιθέα, το οποίο χρησιμοποιούσα και ως κατοικία, αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός ήταν στοιχειώδης – κάποιοι υπολογιστές, βασικό λογισμικό διαχείρισης και μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, με πολλές αμφιβολίες και ερωτήματα. Αναρωτιόμασταν αν οι ιδέες μας για τις τεχνολογικές λύσεις και η προσέγγιση της εταιρείας στο InsurTech θα γίνονταν αποδεκτές από την αγορά. Ήταν μια περίοδος αυτοσχεδιασμού, αυτο-μάθησης και αφοσίωσης, αλλά πάνω απ’ όλα, ήταν μια περίοδος όπου η πίστη στο όραμα και τις δυνατότητες της TechIns ήταν ακλόνητη.

Κάθε ημέρα, κάθε πρόκληση, κάθε επιτυχία και αποτυχία ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο να καταστήσουμε την TechIns έναν αξιόπιστο τεχνολογικό παίκτη στον τομέα του InsurTech μέσω της SaaS εφαρμογής “Lux” και ευρύτερα στην αγορά ως ένα “software house” που δημιουργεί custom εφαρμογές βάσει των αναγκών της εκάστοτε εταιρείας.

Φτάνοντας στο σήμερα, τι υπηρεσίες παρέχετε και τι ανάπτυξη έχετε πετύχει;

Στη TechIns, βρισκόμαστε στο στάδιο που αναπτυσσόμαστε και εξελισσόμαστε συνεχώς, ενώ στα πρώτα βήματα μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που εκσυγχρονίζει τον τρόπο παρουσίασης των χρηματοοικονομικών προϊόντων. Με την εφαρμογή “Lux”, έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 500 ενεργών συνδρομητών, παρέχοντας μια εργαλειοθήκη που ενισχύει την αποδοτικότητα στις επαγγελματικές συναντήσεις των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών συμβούλων με τους εν δυνάμει πελάτες τους.

Ωστόσο, η δραστηριότητα της TechIns δεν περιορίζεται μόνο στο “Lux”. Έχουμε εξελιχθεί σε έναν πλήρη πάροχο λύσεων λογισμικού, δημιουργώντας custom εφαρμογές για μεγάλες εταιρείες και ομίλους. Η ικανότητά μας να προσφέρουμε λύσεις που είναι πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη, μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από ικανούς in-house προγραμματιστές και ειδικούς στο UI/UX γραφίστες, καθώς και από έναν πυρήνα 14 ατόμων συνολικά, μετατρέπει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Η επιδεξιότητα και η δέσμευση της ομάδας μας είναι κεντρική στην ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις ανάγκες και τις προκλήσεις των πελατών μας. Γενικότερα τα κύρια χαρακτηριστικά μας είναι η ευελιξία, η ταχύτητα και η συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία με τους πελάτες μας.

Σε όποιον ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες μας, θα ήθελα να πω ότι στη TechIns αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση ως μια ευκαιρία να καινοτομήσουμε. Η προσέγγισή μας στο custom λογισμικό και οι λύσεις SaaS που προσφέρουμε, είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται η εκάστοτε εταιρεία, βελτιστοποιώντας την απόδοση και ανοίγοντας νέες δυνατότητες για ανάπτυξη και καινοτομία.

Τι γρήγορες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιο/α που σκέφτεται να ξεκινήσει ένα business project με έδρα το σπίτι του/της;

Δεδομένης της προσωπικής μου εμπειρίας θα ήθελα να μοιραστώ μερικές γρήγορες συμβουλές με όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα business project από το σπίτι τους:

  1. Μεταμορφώστε ένα Γωνιάκι σε Επιχειρηματικό Οχυρό: Επιλέξτε έναν χώρο στο σπίτι που θα μετατραπεί στο προσωπικό σας γραφείο. Ακόμη και ένα μικρό γωνιάκι μπορεί να γίνει η επιχειρηματική σας έδρα, αρκεί να είναι καλά οργανωμένο και απαλλαγμένο από περισπασμούς.
  2. Δημιουργήστε το Πρόγραμμά σας, Σαν Να Πηγαίνετε στο Γραφείο: Θέστε συγκεκριμένο ωράριο εργασίας και ακολουθήστε το με πειθαρχία. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαχωρίζετε την εργασιακή από την προσωπική σας ζωή.
  3. Διαχείριση Χρόνου: Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως ημερολόγια και εφαρμογές διαχείρισης έργων για να οργανώσετε τις δραστηριότητές σας και να προτεραιοποιήσετε τα καθήκοντα. Εάν είστε freelancer προτείνω το hubspot για την διαχείριση πελατών, το google task και το google calendar ενώ εάν έχετε προσωπικό προτείνω Trello για την βέλτιστη διαχείριση.
  4. Διατηρήστε τις Επαγγελματικές σας Σχέσεις: Επενδύστε σε ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις μέσω δικτύωσης και επικοινωνίας. Προτείνω για b2b την ανάπτυξη του Linkedin αλλά και ευρύτερα την δημιουργία ενός personal brand.
  5. Βρείτε Ισορροπία Μεταξύ Εργασίας και Προσωπικής Ζωής: Είναι εύκολο να χαθείτε στην εργασία όταν η δουλειά σας είναι στο σπίτι. Θέστε σαφή όρια και δώστε χρόνο και στις προσωπικές σας ανάγκες.
  6. Μην Φοβάστε τα Ρίσκα, Αλλά Διαχειριστείτε τα Σωστά: Κάθε νέα αρχή έχει τα ρίσκα της. Μάθετε να τα αναγνωρίζετε, να τα αξιολογείτε και να τα διαχειρίζεστε με στρατηγικό τρόπο. Στην προκειμένη η έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας ως ελεύθερος επαγγελματίας είναι μια απλή διαδικασία με κόστη που δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ το μήνα (ΕΦΚΑ + λογιστής). Στην πορεία εφόσον έχετε τον αντίστοιχο κύκλο εργασιών και κερδοφορίας η μετάβαση στην δημιουργία ενός νομικού προσώπου θα είναι εύκολη και ψυχολογικά και διαδικαστικά.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να είναι χρήσιμες για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό project από το σπίτι τους. Η αρχή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με συνέπεια, διορατικότητα και πάθος, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι απολύτως λυτρωτικά. Συνοψίζοντας το σημαντικότερο είναι απλά να κάνετε το πρώτο βήμα καθώς όπως είχε πει ο Richard Branson «κανείς μας δεν έμαθε να περπατάει ακολουθώντας τους κανόνες. Όλοι μάθαμε με το να πέφτουμε και να ξανασηκωνόμαστε».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων από το ΕΙΑΣ

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο Κλάδο Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και συνιστούν έναν εκ των πλέον νευραλγικών «μοχλών» ανάπτυξης των εργασιών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»