Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Κύπρος: Στρέβλωση του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων

Δημοσίευση: 16/11/2023
Κύπρος, στρέβλωση ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων

Το θέμα της στρέβλωσης του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023.

Η Επιτροπή συζήτησε το θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πιθανή στρέβλωση του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων και τρόποι αντιμετώπισής της.

Τον ανταγωνισμό ασφαλειών σε ατυχήματα θα εξετάσει η ΕΠΑ, λέει ο Κ. Χατζηγιάννης

Τον ανταγωνισμό στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων συζήτησε σε συνεδρία της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου. Ακόμη, αναφέρθηκε ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) θα προβεί σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής ΔΗΣΥ, σημείωσε ότι σε περιπτώσεις ατυχημάτων, όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνουν επιδιορθώσεις, παρατηρείται μια συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών που προκαλεί τις αντιδράσεις των συντεχνιών και όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ακόμη, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η Επιτροπή Εμπορίου κάλεσε την ΕΠΑ, η οποία θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος για να δει αν υπάρχει παραβίαση των προϋποθέσεων του σωστού και υγιούς ανταγωνισμού.

«Δεν μπορεί να πληρώνει τη νύφη ο καταναλωτής που εμπλέκεται σε ατύχημα, όταν δεν λαμβάνει την αποζημίωση που αναλογεί στα ασφάλιστρα που πληρώνει», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΕΠΑ είχε σχετικές καταγγελίες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των ασφαλιστικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι οι εταιρείες είπαν πως δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το θέμα. «Θα τους σταλεί υπόμνημα για να το μελετήσουν και να επανέλθουν με απαντήσεις», διευκρίνισε.

«Πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού και ο καταναλωτής να δικαιωθεί σε περίπτωση ατυχήματος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»