Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν πάνω από 100%, φτάνοντας τα 221 εκατομμύρια

Σε μια καθόλου απροσδόκητη επιβεβαίωση της μαζικής αύξησης της αποδοχής τους, ο αριθμός των ανθρώπων παγκοσμίως που κατέχουν κρυπτoνομίσματα διπλασιάστηκε από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Crypto.com, ο αριθμός των κατόχων κρυπτονομισμάτων, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ανέρχεται πλέον σε 221 εκατομμύρια. Η έκθεση, με τίτλο Measuring Global Crypto Users, έδειξε αύξηση του αριθμού των κατόχων κρυπτονομισμάτων από 106 εκατομμύρια τον Ιανουάριο σε 221 εκατομμύρια τον Ιούνιο, η οποία καθοδηγήθηκε κυρίως από το bull run που οδήγησε το bitcoin (BTC) σε νέα υψηλά όλων των εποχών κατά το πρώτο τρίμηνο.

Τα κορυφαία ανταλλακτήρια, όπως η Binance, το Bitfinex, το Gemini, το Huobi, το Kraken, το Okex και το Upbit μεταξύ άλλων, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην άνοδο.

Ενώ η έκθεση ανέφερε ότι η αύξηση του αριθμού των χρηστών Ethereum κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν μια θετική είδηση που οδήγησε σε αύξηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών γύρω από το νόμισμα, σημείωσε ότι ήταν η έκρηξη meme νομισμάτων και η ώθηση των altcoins κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών του δεύτερου τριμήνου, οδήγησαν την υιοθέτηση σε νέα υψηλά επίπεδα.

Tokens όπως το Shiba Inu (SHIB) και το Dogecoin (DOGE) ήταν στην κορυφή της λίστας με τα νομίσματα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον χρηστών που ήταν εκτός αγοράς.

Στην πρώτη έκθεση υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, η οποία χρονολογείται από τον Μάιο του 2020, παρατηρήθηκε ότι χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσει ο αριθμός των χρηστών τα 100 εκατομμύρια από 65 εκατομμύρια χρήστες που ήταν αρχικά. Ωστόσο, τώρα χρειάστηκαν μόνο έξι μήνες για να αυξηθεί η βάση χρηστών από τα 106 στα 221 εκατομμύρια.

Τα Altcoins έχουν μεγάλο μερίδιο σε αυτή την τάση καθώς έχουν αρχίσει να τρώνε το μερίδιο αγοράς των ήδη καθιερωμένων κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το ethereum, πιθανώς λόγω της εισόδου νέων χρηστών στην αγορά. Στην αρχή του έτους, οι κάτοχοι altcoins αντιπροσώπευαν μόλις το 20 % του συνόλου των κατόχων κρυπτονομισμάτων, αλλά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 38 %.

“Η ανάπτυξη που είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2021 στην πλατφόρμα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο είναι πολύ ενθαρρυντική και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό καθώς στόχος μας είναι ‘’να βάλουμε κρυπτονομίσματα σε κάθε πορτοφόλι”, δήλωσε ο Kris Marszalek, Διευθύνων Σύμβουλος της Crypto.com.

πηγή: cryptobase.gr

Διαβάστε Ακόμα