Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

KPMG: 10 προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, σκηνής συζητούν με στελέχη της KPMG θέματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης

Δημοσίευση: 06/04/2023
EmbraceEquity talks KPMG

Tο “#EmbraceEquity talks” πρόκειται για μια σειρά podcasts στα οποία η KPMG επιχειρεί να ενθαρρύνει την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο να υιοθετήσει την πρακτική των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης, αλλά και να πατάξει τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, #EmbraceEquity, η KPMG μας συστήνει στα podcasts αυτά κάποιες προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, ζωής που μπορούν να μας εμπνεύσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα στελέχη της KPMG, Δανάη Καλαματιανού, Άρτεμις Πάνου, Νιόβη Σαρρή, Αλκιβιάδης Σιαράβας και Γεωργία Σταματέλου και ανοίγουν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με καλεσμένες και καλεσμένους από διαφορετικούς χώρους και με ξεχωριστές ιδιότητες, οι οποίοι εκφράζουν όλη τη βεντάλια και την «πολυχρωμία» που διέπει η διαφορετικότητα. Οι Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, Βασίλης Καραμητσάνης, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μάρθα Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Έλπη Πετράκη, Νίκος Τσατσακλάς, Πένυ Ρέτσα μας αφηγούνται προσωπικές εμπειρίες, απόψεις και θέσεις γύρω από την παλέτα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της ισότιμης ένταξης.

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά «Νοιώθω υπερήφανος που τόσο διακεκριμένες προσωπικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να συζητήσουμε για τα θεμέλια μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Δεν σας κρύβω πως στη σειρά #EmbraceEquity talks, οι αξιόλογοι προσκεκλημένοι μας φανερώνουν αλήθειες ανθρώπινες οι οποίες γίνονται έμπνευση για όλους εμάς στο χώρο εργασίας, αλλά και την κοινωνική ζωή. Συζητήσεις που στο παρελθόν ήταν άβολες, γίνονται απαραίτητες στο σήμερα.

 

KPMG: 10 προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, σκηνής συζητούν με στελέχη της KPMG θέματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης

 

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι στην KPMG δεν γίνονται διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε έμπρακτα και αποκλειστικά στον επαγγελματισμό, τις επιδόσεις και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, πρώτη ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες στην Ελλάδα, την κ. Δήμητρα Καραβέλη, ενώ σήμερα το 55% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες.

Βεβαίως, η ισότιμη ένταξη των γυναικών, αλλά και άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων δεν είναι μια υπόθεση “λυμένη”. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο δημόσιος διάλογος και η ανάδειξη των θεμάτων αυτών συνδράμει στην αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων.»

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα podcast της KPMG στην Ελλάδα σε website, Apple Podcasts, Google και Spotify.

Ευχαριστούμε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για τη φιλοξενία στα στούντιο τους για την πραγματοποίηση των “#EmbraceEquity talks”.

 

KPMG: 10 προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, σκηνής συζητούν με στελέχη της KPMG θέματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»