Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Θάνος Κόπτσης: Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή πρέπει να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής

Δημοσίευση: 07/04/2023
Κόπτσης

Είναι πλέον εμφανές πως η τεχνολογία εδραιώνεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Τα νέα αυτά τεχνολογικά δεδομένα προσφέρουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας και της μεγαλύτερης αξιοπιστίας. Πως όμως η τεχνολογική ανάπτυξη μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη τέλεση του επαγγέλματος ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή;

Ο Θάνος Κόπτσης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποστήριξης Δικτύου Συνεργατών της Infotrust, στα πλαίσια του 35th Thessaloniki Insurance Conference, μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του insuranceforum.gr και στη Σωτηρία Γιαννακοπούλου, τονίζει τη σημασία της ένταξης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, στα νέα δεδομένα που προάγει η σύγχρονη εποχή.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόπτης:

«Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε παράλληλα με τις εξελίξεις. Όταν δεν προχωράς, η αγορά σε αφήνει πίσω. Πρέπει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής, να προσαρμοζόμαστε στα νέα τεχνολογικά δεδομένα δίνοντας εξελιγμένες λύσεις στους συνεργάτες μας». 

Η Infotrust είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 με 25 χρόνια εμπειρία στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Η δραστηριότητά της ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη ενώ πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και στην Αθήνα. Διαθέτει την τεχνογνωσία όπως επίσης και την εμπιστοσύνη ενός ευρύ δικτύου συνεργατών.

«Όλα γυρίζουν γύρω απ τον ασφαλιστή», τονίζει ο κ. Κόπτης

Παράλληλα, Ιδιαίτερα κερδοφόρα για την Infotrust θεωρείται η ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος. Οι καταναλωτές της Β. Ελλάδος τείνουν να είναι πιο “ρομαντικοί” όπως αναφέρει ο κ. Κόπτσης, ενώ φαίνεται να δίνουν έμφαση περισσότερο στο πρόσωπο και το κύρος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή από την οπτική γωνία των νέων

Είναι σπάνιο για τους νέους να στραφούν στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Όπως επισημαίνει και ο κ. Κόπτσης:

«Οι νέοι βγαίνοντας στην αγορά, ψάχνουν για ένα μισθό. Είναι δύσκολο κάποιος να στήσει ένα χαρτοφυλάκιο, να ξεκινήσει από το μηδέν τη δουλειά χωρίς κάποιο σταθερό εισόδημα ιδίως σε αυτή την ανταγωνιστική αγορά».

Παρ’ όλα αυτά, το ασφαλιστικό επάγγελμα αν και άκρως ανταγωνιστικό μπορεί να αποφέρει μεγάλη ικανοποίηση και κερδοφορία.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Κόπτση στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Κόπτση με τίτλο «Δίκτυα διαμεσολάβησης: Ευκαιρία ή Απειλή;» στο παρακάτω βίντεο:

Επισκεφθείτε το κανάλι της Insurance Innovation στο YouTube και παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του 35th Thessaloniki Insurance Conference πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»