Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Καθαρά κέρδη 600 εκατ. ευρώ για την Munich Re για το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρά τις αντιξοότητες

Δημοσίευση: 21/04/2021
Ο ασφαλιστικός κολοσσός σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι πραγματοποιείται μια σταθερή εκκίνηση για το τρέχον ασφαλιστικό έτος, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως των 589 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021. Καθαρά κέρδη 600 εκατ. ευρώ για την Munich Re για το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρά τις αντιξοότητες
Munich Re

Με το δεξί ξεκίνησε το 2021 για τη Munich Re, παρά τις αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει λόγω των χιονοπτώσεων που έπληξαν τις ΗΠΑ τους προηγούμενες μήνες. Η Munich Re ανακοίνωσε ότι έκλεισε με θετικό ισοζύγιο το πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας καθαρά κέρδη σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 721 εκατομμύρια δολάρια).

Οι δαπάνες μείζονος απώλειας της εταιρείας στην αντασφάλιση ακινήτων-ατυχημάτων ξεπέρασαν το μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των σπάνιων καιρικών φαινομένων και των πολικών θερμοκρασιών που ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα τις ΗΠΑ, και κυρίως το Τέξας. Και οι δύο τομείς αντασφάλισης επηρεάστηκαν από τις ζημίες που σχετίζονται με το COVID-19, ωστόσο κατάφεραν να διατηρηθούν σε επιθυμητά και ελεγχόμενα επίπεδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Munich Re κατάφερε να εξασφαλίσει καθαρά κέρδη 600 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η ίδια η εταιρία αποδίδει στην καλή λειτουργική ανάπτυξη της συνολικά και στην πολύ καλή απόδοση του θυγατρικού της ομίλου ERGO.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»