Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ οι παγκόσμιες επενδύσεις στον insurtech κλάδο! Έφτασαν τα 19.8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021!

Δημοσίευση: 03/05/2022

Με το ποσό των 19,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτήθηκε ο insurtech κλάδος το 2021, ποσό υψηλότερο κατά 176% σε σχέση με το 2020 αλλά και το μεγαλύτερο που σημειώθηκε ποτέ. Οι «ψηφιακοί ασφαλιστές» προσέλκυσαν το μεγάλο μέρος αυτών των επενδύσεων ενώ η πιο ενεργή αγορά παραμένει αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι «ψηφιακοί ασφαλιστές» έλαβαν σχεδόν το 55% της χρηματοδότησης μεταξύ των insurtech εταιρειών το 2021, με αυτούς που επικεντρώθηκαν στην ασφάλιση υγείας και ταξιδιού να λαμβάνουν τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρετε στην σχετική έρευνα της Forrester Research, οι «ψηφιακοί ασφαλιστές» αναμένεται να συνεχίσουν να οδηγούν τη χρηματοδότηση του insurtech κλάδου στο άμεσο μέλλον, διευκολύνοντας τους πελάτες τους να αγοράζουν ψηφιακά ασφαλιστικά προϊόντα.

Συνολικά στον insurtech τομέα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδότηση ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το τρίτο ισχυρότερο τρίμηνο του έτους. Η Forrester αναφέρει ότι  οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της αγοράς και αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι ασφαλιστές συνεχίζουν να επενδύουν στην ψηφιακή τεχνολογία. Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να προσελκύονται από νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς οι εταιρείες συμβάλλουν στην προώθηση της λειτουργικής αποδοτικότητας, στη δημιουργία νέων προϊόντων και στην προσέλκυση νέων πελατών.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2021, 50  νεοφυείς επιχειρήσεις insurtech έλαβαν χρηματοδότηση, με εννέα να λαμβάνουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Το διάμεσο ποσό χρηματοδότησης ανά εταιρεία ήταν 26 εκατομμύρια δολάρια, από 10 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το 1ο τρίμηνο του 2021. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής συγκέντρωσαν το 75% της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι αυξημένες αυτές επενδύσεις προέρχονται από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες, στα πλαίσια της ψηφιακής τους μετεξέλιξης.

Άλλο ένα συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ζωής δίνουν προτεραιότητα στην ψηφιακή εμπειρία των πελατών τους και οι εταιρείες του Γενικού Κλάδου επενδύουν στην τεχνολογία για να απλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες ενώ οι αντασφαλιστές επικεντρώνονται σε ψηφιακές πλατφόρμες για τη διαφοροποίηση των επιχειρήσεων τους.

Πηγή: cyprusinsurance.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αθ. Σακάρογλου_ Δ/νων Σύμβουλος MALETSCHEK & PARTNER HELLAS – SAKAROGLOU A. & CO KG «Η ασφάλιση, πέρα από υποχρέωση, αποτελεί κρίσιμη ανάγκη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Σε μια εποχή, όπου οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές και με τον κλάδο των εμπορευματικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»