Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγελία για δεκάδες ενοικιαζόμενα οχήματα που έχουν διαγραφεί αλλα συνεχίζουν να κυκλοφορούν

Δεκάδες ενοικιαζόμενα οχήματα πάσης φύσεως  τα οποία θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί και διαγραφεί από τον στόλο των επιχειρήσεων εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζουν να βρίσκονται σε κυκλοφορία όπως καταγγέλει με σχετική επιστολή του στους συναρμόδιους φορείς ο κ. Μανώλης Καναβάκης, ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων στη Κω.

Όπως αναφέρει σχετικά «η κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων παραβιάζει όχι μόνο τον νόμο αλλά και την ουσία του ανταγωνισμού δεδομένου ότι αυτά ενοικιάζονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές με αποτέλεσμα να υπάρχει στρέβλωση στην αγορά. Αυτονόητο βέβαια και πάνω απ’ όλα είναι το ζήτημα της ασφάλειας αυτών των οχημάτων».

Επίσης, σημειώνει στην επιστολή του «Είναι σίγουρο ότι πλέον ο τουρισμός μας διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση και οι προσπάθειες μας είναι άοκνες και συνεχείς για την παρουσίαση και ενίσχυση της εικόνας του τόπου μας συμπληρώνοντας τις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάποιο ή κάποια ατυχήματα που να αμαυρώσουν την εικόνα της περιοχής μας και τα οποία θα προέρχονται από οχήματα που θα κυκλοφορούν παράνομα».

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτει δύο δραστικές λύσεις οι οποίες θα εξαλείψουν το πρόβλημα.

Η πρώτη λύση που προτείνεται είναι αν κατά την διάρκεια ελέγχου διαπιστωθεί ότι είτε κυκλοφορεί είτε υπάρχει στον στόλο κάποιας επιχείρησης τέτοιο όχημα (ληγμένο), να γίνεται άμεση αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του.

Η δεύτερη λύση είναι να ενημερωθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν τέτοια οχήματα είτε να διακόψουν την ασφάλιση τους είτε να αυξήσουν το ασφάλιστρο τέτοιων οχημάτων σε τέτοιο ύψος ώστε να είναι ασύμφορη η ασφάλιση του. Επίσης μπορεί να προστεθεί ο όρος στα συμβόλαια που υπογράφουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις επιχειρήσεις ότι με ευθύνη του επιχειρηματία αν το όχημα είναι ληγμένο δεν τον καλύπτει καμία ασφάλεια.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr/

Διαβάστε Ακόμα