Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα «ασφαλιστικά προϊόντα άμεσης δράσης» της Karavias Underwriting Agency φέρνουν την επανάσταση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Δημοσίευση: 10/11/2022
Γιώργος Καραβίας, CEO Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency είναι μια εταιρεία που αγαπά την καινοτομία και έχει στο DNA της τη δημιουργία νέων ασφαλιστικών προϊόντων. Ο κύκλος των εργασιών της στηρίζεται σε 3 πυλώνες. Τη συνεργασία της με τους Lloyd’s ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής, την δραστηριότητά της στην αγορά του Λονδίνου ως ανεξάρτητη μονάδα και την μακρά πορεία και τεχνογνωσία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη δραστηριότητά της την στήριξη των επαγγελματιών της διαμεσολάβησης.

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει πάει ένα βήμα παρακάτω, προσφέροντας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στους επαγγελματίες τα «ασφαλιστικά προϊόντα άμεσης δράσης», τα οποία επιταχύνουν ουσιαστικά τις διαδικασίες προσφοράς και έκδοσης συμβολαίου, παρέχοντας ασφαλιστικές λύσεις express στους συνεργάτες της. Όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος ΚαραβίαςCEO Karavias Underwriting Agency στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο» πρόκειται για ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οποία εντός 2-3 ημερών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προσφοράς και έκδοσης συμβολαίου και αφορούν τους κλάδους γενικής αστικής ευθύνης, εργοδοτικής αστικής ευθύνης και επαγγελματικής αστικής ευθύνης. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, ότι η Karavias Underwriting Agency ενισχύει τα συμβόλαια επαγγελματικής αστικής ευθύνης της, παρέχοντας προστασία και έναντι των cyber risks πέραν των συμβατικών καλύψεων.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια μεγάλη χρονοκαθυστέρηση ανταποκρισιμότητας και αντανακλαστικών για κάποια παραδοσιακά προϊόντα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τα «ασφαλιστικά προϊόντα άμεσης δράσης». Η Karavias Underwriting Agency διακρίνεται για τα εξειδικευμένα της προϊόντα είτε αυτά είναι παραδοσιακά, είτε είναι καινούργια. Έχουμε δημιουργήσει 17 tailor made προϊόντα, παρόλα αυτά όμως και τα παραδοσιακά προϊόντα ειδικά στον χώρο των liabilities θεωρούμε ότι είναι και αυτά απόλυτα εξειδικευμένα.», τονίζει στο λόγο του ο κ. Καραβίας.

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να δώσουμε μια γρήγορη απάντηση στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, «άμεσης δράσης» όπως το λέμε, ώστε να προσφέρουμε τη δυνατότητα εντός 2-3 ημερών να γίνει η διαδικασία προσφοράς και έκδοσης συμβολαίου, ώστε ο επαγγελματίας, είτε ως ανεξάρτητος, είτε ανήκει στα δίκτυα μας να έχει αντανακλαστικά άμεσης δράσης, για να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά του.»

«Τα προϊόντα άμεσης δράσης που παρέχουμε είναι γενική αστική ευθύνη, εργοδοτική αστική ευθύνη και επαγγελματική αστική ευθύνη. Και όταν λέμε τρεις μέρες εννοούμε αν έχουμε την προσφορά, σήμερα εμείς μπορούμε να εκδώσουμε συμβόλαια. Έχουμε φτιάξει τέτοιο μηχανισμό, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο και να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον συνεργάτη μας να κόψει δρόμο.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Επίσης έχουμε κάνει και μια πρωτοπορία. Στην επαγγελματική αστική ευθύνη, είτε είναι εταιρείας, είτε προσώπων, έχουμε σχεδιάσει και το cyber, δηλαδή μπορούμε να δώσουμε ένα συμβόλαιο με δύο section, το οποίο να προσφέρει επαγγελματική αστική ευθύνη και cyber. Αυτό είναι μια πρωτοπορία που μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε σε αυτή την ολοκλήρωση του προϊόντος και το έχουμε φέρει κάτω από την ίδια ομπρέλα, ώστε να δώσουμε ουσιαστική κάλυψη στην επαγγελματική αστική ευθύνη.»

Εγγυητικές επιστολές

Μια ακόμη καινοτομία της Karavias Underwriting Agency είναι οι εγγυητικές επιστολές, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών. Όπως τονίζει ο κ. Καραβίας, το συγκριτικό πλεονέκτημα των εγγυητικών επιστολών που παρέχει η εταιρεία είναι ότι δεν απαιτούνται μετρητά για την έκδοση μιας εγγυητικής επιστολής εν αντιθέσει με τις τράπεζες, ενισχύοντας παράλληλα την ρευστότητα των αγορών.

«Η Karavias Underwriting Agency πρόσφατα εισήγαγε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εγγυητικές επιστολές, οι οποίες είναι μοναδικές. Απευθύνονται στο retail και για πρώτη φορά δεν χρειάζονται μετρητά, τα οποία προϋποθέτει η τράπεζα, για να βγάλουμε μια εγγυητική επιστολή. Το μεγάλο κομβικό πλεονέκτημα που έχουν οι μικρομεσαίοι σήμερα είναι ότι τους ξεκλειδώνουμε τα μετρητά, γινόμαστε για αυτούς ένας καλός πολλαπλασιαστής, για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε περισσότερους διαγωνισμούς του δημοσίου από ότι σήμερα.», αναφέρει ο κ. Καραβίας.

«Αυτό είναι πραγματικά μια πολύ καινοτόμα διαδικασία. Μας πήρε χρόνο και κόστος για να φτάσουμε στο σημείο οι αντασφαλιστές να μας δώσουν την πένα τους και να υπογράφουμε για αυτούς στην ελληνική αγορά για πρώτη φορά σε τραπεζικά προϊόντα οικονομικού χαρακτήρα. Είμαστε άρα πολύ περήφανοι που καταφέραμε και μπήκαμε στον τραπεζικό χώρο με τέτοιο προϊόν.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»