Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λευτέρης Καραφίλης: Ένα πρακτικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας είναι αυτό που μπορεί να λύσει τα χέρια κάθε επιχειρηματία!

Δημοσίευση: 08/05/2023
Καραφίλης

Σε ένα πρακτικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας αναφέρεται ο κ. Λευτέρης Καραφίλης, Executive director της Giant Stride στα πλαίσια του 1st Cyber Security Conference. Μάλιστα όπως επισημαίνει στη συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στην κάμερα του insuranceforum web tv και την Δήμητρα Καφαδάρη, ένα τέτοιο πλαίσιο μπορεί να βοηθήσει τον κάθε επιχειρηματία να “έχει το κεφάλι του ήσυχο”.

Όπως και σε κάθε επιχείρηση της ελληνικής αγοράς έτσι και στη δραστηριότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμφανίζονται καθημερινές απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι απειλές αυτές εκτός του ότι έχουν βαριές οικονομικές επιπτώσεις, εμμέσως προσβάλλουν και την ασφαλή ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ο κ. Καραφίλης δηλώνει:

«Σχεδόν καθημερινές είναι οι κυβερνοεπιθέσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απλώς δεν εμφανίζονται στα media όπως στην περίπτωση μίας πολυεθνικής, καθώς δεν έχει το ίδιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η ενημέρωση επιχειρηματιών και συνολικά των επιχειρήσεων, κρίνεται απαραίτητη. Οι επαγγελματίες κάθε κλάδου πρέπει, έπειτα από σωστή ενημέρωση, να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ένα γεγονός κυβερνοεπίθεσης καθώς επίσης και να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης ώστε να περιορίσουν το ρίσκο.

«Η ενημέρωση είναι άκρως σημαντική. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι επιθέσεις είναι καθημερινές, ενώ πολύ συχνά αν δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, οι επιχειρήσεις έρχονται προ τετελεσμένων και μπορούν να κάνουν ελάχιστα πράγματα», αναφέρει ο κ. Καραφίλης.

Ακόμα προσθέτει, «Είναι αντιληπτό πως αν έχουν υιοθετήσει ένα προληπτικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας ενδεχομένως να είναι αυτό το οποίο μπορεί αποδειχθεί σωτήριο».

Ωστόσο ένα τέτοιο πλαίσιο κυβερνοασφάλειας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως “μαγική λύση”. Συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο κ. Καραφίλης τονίζει:

«Όλα αυτά τα προϊόντα γύρω απ’ την κυβερνοασφάλεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως “μαγικά ραβδιά” αλλά ως εργαλεία», «Όσοι δεν δίνουν αρκετή βάση στα παραπάνω κινδυνεύουν να τους κρυπτογραφήσουν, κινδυνεύουν να τους χακάρουν να μπουν στο mai; σύστημά τους κτλ.».

Λευτέρης Καραφίλης: Ένα πρακτικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας είναι αυτό που μπορεί να λύσει τα χέρια κάθε επιχειρηματία!

Η πραγματικότητα του πρακτικού πλαισίου ασφαλείας που συστήνει η Giant Stride είναι πολύ πιο απλή. Στόχος του είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις απειλές του κυβερνοχώρου, αναλαμβάνοντας την διαχείριση του IT και εισάγοντας τις κατάλληλες πρακτικές ασφαλείας. Πρόκειται για ένα σύστημα από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν οι παντός κλάδου επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως περιεχομένου ενασχόλησης καθώς προσαρμόζεται και πλαισιώνει τους στόχους και τις ανάγκες τους.

Ο κ. Καραφίλης εξηγεί πως «στην ουσία αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο είναι να κάνουμε τις επιχειρήσεις όσο πιο ανθεκτικές γίνεται στις κυβερνοεπιθέσεις. Επομένως  επειδή δεν υπάρχουν “μαγικά ραβδιά”, ένα τέτοιο πλαίσιο να μπορεί να βοηθήσει τον κάθε επιχειρηματία να έχει το κεφάλι του ήσυχο όσον αφορά την τεχνολογία της επιχείρησης του».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση του 1st Cyber Security Conference, μπορείτε να βρείτε εδώ: cybersecurityconference.gr

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του κ. Καραφίλη, στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε την ομιλία του κ. Καραφίλη με τίτλο «Πολεμώντας αόρατους εχθρούς: Ένα πρακτικό πλαίσιο ασφάλειας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις», εδώ:

Βρείτε μας στο κανάλι στο Youtube, και παρακολουθήστε όλες τις ομιλίες και της συνεντεύξεις του 1st Cyber Security Conference

Χορηγοί Συνεδρίου 

GOLD: CYGNUSDESIGNIA INSURANCE BROKERSEMPISTFORTINET | GCC GIANT STRIDE IT SERVICESSPECTRUMTICTAC LABORATORIESUBITECHZIA INSURANCE

SILVEREXPERTO CREDE CONSULTANTS

ΒΡΟΝΖΕ: Ε.Ν. ΜΑΝΟΣINTERWORKS.CLOUD

Το Cyber Security Conference – Thessaloniki τέθηκε υπό την Αιγίδα των: Αλεξάνδρεια Ζώνη ΚαινοτομίαςΒιοτεχνικό Επιμελητήριο ΘεσσαλονίκηςCISCOΔιεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών ΔεξιοτήτωνΕμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΘεσσαλονίκηςΕθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής ΑνάπτυξηςΠεριφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΣύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας

Χορηγοί Επικοινωνίας: cityportal.grculpanews.grcyprusinsurancenews.comepixeiro.grgrtimes.grkarfitsa.grmarketnews.gr,

moneyview.grmynews.grmyportal.grolathessaloniki.comstartup.gr,  ΖΟΟ 90.8

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Το Family Business Forum της KPMG, το συνέδριο θεσμός στο πεδίο των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιστρέφει στις 23 Απριλίου για 9η χρονιά

Κορυφαίοι επιχειρηματίες και ομιλητές με εξειδίκευση σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων θα συζητήσουν στο συνέδριο σημαντικά θέματα όπως η διακυβέρνηση, η

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»