Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Έχει σύστημα ADAS το αυτοκίνητό μου;

Δημοσίευση: 15/01/2024
Carglass, ADAS

Έσπασε το παρμπρίζ και δεν γνωρίζετε εάν το όχημά σας χρειάζεται εργασία παραμετροποίησης της κάμερας ADAS;

Πως να εντοπίσετε την κάμερα ADAS

Βγείτε από το όχημα, πλησιάστε το εμπρόσθιο παρμπρίζ και ελέγξτε εάν υπάρχει κάμερα ΑDAS. Η κάμερα συνήθως βρίσκεται σε ειδική βάση στο εμπρόσθιο παρμπρίζ, πάνω από το ύψος του καθρέφτη.

Έχετε κάμερα ADAS; Διαβάστε τις πληροφορίες για την Ασφάλειά σας!

Η κάμερα ADAS που βρίσκεται στο όχημά σας υπό-βοηθά στην ασφαλή οδήγηση. Η κάμερα παρέχει συνεχή και ακριβή πληροφόρηση για την κίνηση και τα εμπόδια γύρω από το όχημά σας. Κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο εμπόδιο ή όταν υπάρχουν συνθήκες που μπορεί να θέσουν την ασφάλειά σας σε κίνδυνο, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα για να σας υποβοηθήσει.

Σημαντικές λειτουργίες που βασίζονται στην κάμερα ΑDAS είναι η διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, το αυτόματο φρενάρισμα κ.α.

Κατά την εργασία της αντικατάστασης του παρμπρίζ, η κάμερα ΑDAS αφαιρείται από την ειδική της βάση και απορυθμίζεται. Με την τοποθέτησή της στην ειδική βάση που βρίσκεται στο νέο παρμπρίζ, η κάμερα χρειάζεται παραμετροποίηση. Με την παραμετροποίηση της κάμερας ΑDAS εξασφαλίζεται ότι το σύστημα μπορεί να «διαβάσει» ξανά και με σωστό τρόπο τις πληροφορίες του δρόμου, ώστε να διασφαλιστεί η αρτιότητα των παραπάνω λειτουργιών.

Η συγκεκριμένη εργασία κρίνεται απαραίτητη από τον κατασκευαστή του οχήματός σας και την επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που δεν εκτελεστεί η εργασία της παραμετροποίησης, διατρέχετε σημαντικό κίνδυνο ασφάλειας, όντας εκτεθειμένοι σε λανθασμένους χειρισμούς του συστήματος που μπορούν να θέσουν εσάς και τους συνεπιβάτες σας σε σημαντικό κίνδυνο.

Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα:

Κλείστε ένα ραντεβού με τους ειδικούς!

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς στο παρμπρίζ ή παραμετροποίησης της κάμερας ADAS κλείστε άμεσα ένα ραντεβού με την Carglass®, τους ειδικούς στην αντικατάσταση και επισκευή κρυστάλλων αυτοκινήτων. Απλώς αναφέρετε τη ζημιά που υπέστη το όχημά σας καθώς και αν υπάρχει κάμερα ADAS.

Με το κορυφαίο πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων, εξουσιοδοτημένων συνεργατών και σημείων εξυπηρέτησης, ένας ειδικός βρίσκεται πάντα δίπλα σας.  

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024 συνδυαστικά με Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βέλτιστων Πρακτικών

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, σύστημα με ενσωματωμένη πλατφόρμα διεγχειρητικής πλοήγησης, νευροπαρακολούθησης, (low ray) ελαχιστοποίησης της ακτινοβολίας, καθώς και σύστημα μελέτης και παραμορφωτικής διόρθωσης στα Χειρουργεία της Σπονδυλικής Στήλης

To ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διαθέτει το ενσωματωμένο Σύστημα για τα Χειρουργεία Σπονδυλικής Στήλης, Pulse™️, το μοναδικό στην Ελλάδα και φέρνει

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»