Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Καλοπληρωμένη εργασία το 2023

Δημοσίευση: 23/12/2022
Καλοπληρωμένη εργασία το 2023

Η χώρα μας, αργά και σταδιακά, βγαίνει από την μεγάλη κρίση που την βασάνισε τα τελευταία 13 χρόνια και στο εργασιακό κομμάτι. Δυστυχώς, πολλά είναι τα κατάλοιπα της κρίσης που έπληξαν αρκετά την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας. Η μείωση των μισθών και η εξάλειψη πολλών επιδομάτων ήταν τα βασικά από αυτά, με τον πληθωρισμό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ομαλή επαναφορά.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι εργασιακές οάσεις για όσους ψάξουν σωστά και μεθοδικά για την τέλεια εργασία. Ως εργασία, σε αυτή την περίπτωση, δεν αναφέρουμε μόνο το επάγγελμα, αλλά το σύνολο της εργασιακής εμπειρίας με τις καθημερινές συνθήκες του χώρου, την ποιότητα των εργοδοτών και την συνολική ευτυχία που πρέπει να προκύπτει από κάτι που κάνουμε για πολλά πολλά χρόνια.

Η καλοπληρωμένη εργασία είναι βεβαίως το ζητούμενο για όλους τους εργαζόμενους. Πραγματικότητα είναι όμως μόνο για λίγους.

Υπομονή και επιμονή για μία καλή δουλειά

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να στέλνουν μαζικά βιογραφικά και να υπογράψουν στον πρώτο εργοδότη που θα τους προσεγγίσει. Χωρίς να εξετάσουν τις συνθήκες εργασίας, τα ωράρια, τον μισθό, συμφωνούν να εργαστούν απλά και μόνο επειδή χρειάζονται τη δουλειά.

Ένα μεγαλύτερο λάθος που κάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι να συμβιβάζονται στην συγκεκριμένη εργασία και να μένουν για χρόνια, ακόμα και αν δεν είναι ευχαριστημένοι από όσα τους προσφέρει.

Η επιμονή και η συνεχής αναζήτηση καλύτερων επιλογών είναι προϋπόθεση για να καταφέρετε να βελτιώσετε σιγά-σιγά την ποιότητα της εργασίας και της ζωής σας. Δημιουργήστε βιογραφικό τέλειο και προσεγμένο και συνεχίστε να αναζητάτε την ιδανική εργασία για εσάς χωρίς συμβιβασμούς.

Καλοπληρωμένα επαγγέλματα με μισθό ή χωρίς

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που είναι παράλληλα και μειονέκτημα. Ο ελεύθερος ανταγωνισμός για τις θέσεις εργασίας, η προσφορά και η ζήτηση για συγκεκριμένα προσόντα αποτυπώνεται και στο μισθολογικό κομμάτι. Έτσι, αν είστε καλοί σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που αναζητούν και χρειάζονται οι εργοδότες, θα έχετε και τον ανάλογο μισθό, ποσοστά και μπόνους. Ότι συμφωνήσετε.

Τέτοια επαγγέλματα με σταθερά καλό μισθό είναι οι εξειδικευμένοι δικηγόροι, οι διαχειριστές πληροφορικής, οι αναλυτές δεδομένων, οι μηχανικοί, οι ειδικοί μάρκετινγκ, οι λογιστές και οικονομικοί σύμβουλοι. Τεχνικά επαγγέλματα μπορούν επίσης να σας εξασφαλίσουν καλές ανταμοιβές, με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ωστόσο, να αποδίδει πολλά περισσότερα χρήματα σε σχέση με κάποιον μισθό.

Αντίστοιχα και σε επαγγέλματα όπως οι αντιπρόσωποι πωλήσεων, οι μεσίτες και οι ασφαλιστές, όπου ο μισθός είναι μικρός ή και ανύπαρκτος, με το “παιχνίδι” να γίνεται στα ποσοστά επί των πωλήσεων. Αναλογιστείτε αν θέλετε το ρίσκο να είναι κομμάτι της ζωής και της εργασιακής σας καθημερινότητας και επιλέξτε το επάγγελμά σας αναλόγως.

Μη παραδοσιακές μορφές εργασίας 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πανδημία του covid-19 άφησε θετικό αποτύπωμα στον εργασιακό χώρο. Τα πράγματα άλλαξαν για πληθώρα επιχειρήσεων, οι οποίες προχώρησαν σε ψηφιακό μετασχηματισμό, με αρκετούς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι τους, ενώ για κάποιους υπήρξε και μείωση ωραρίου με τις ίδιες αποδοχές. Πολλοί νέοι Έλληνες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την παγκόσμια τάση και αναζήτησαν εργασιακή αποκατάσταση στο εξωτερικό, ενώ όμως η βάση τους παρέμεινε στην Ελλάδα.

Είναι όνειρο για πολλούς να απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής με τον ήλιο και την ηρεμία της Ελλάδας σε συνδυασμό με έναν μισθό ευρωπαϊκού επιπέδου, που μπορεί να είναι διπλάσιος ή τριπλάσιος από εκείνον της προηγούμενης (ίδιας) εργασίας τους στη χώρα μας. Αρκεί ένα καλοφτιαγμένο βιογραφικό από το https://www.cvmaker.com.gr και σύντομα μπορείτε να κάνετε το επάγγελμα που αγαπάτε για εργοδότες που σας προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες εργασίας και εξ αποστάσεως. Δεν χρειάζεται να ξενιτευτείτε, μπορείτε όμως να έχετε ένα καλοπληρωμένο επάγγελμα ως προγραμματιστές, γραφίστες, ειδικοί μάρκετινγκ, data analysts κλπ.

Άρθρο Συνεργάτη

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»