Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

John Neal (Ceo Lloyd’s): Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία για τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοσίευση: 07/04/2021
«Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί απειλή, αντιθέτως καθιστά τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία για τον ασφαλιστικό τομέα στην εποχή μας», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Lloyd's στο Λονδίνο John Neal.
John Neal Ceo Lloyd's

«Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί απειλή, αντιθέτως καθιστά τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία για τον ασφαλιστικό τομέα στην εποχή μας», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Lloyd’s στο Λονδίνο John Neal.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης που ακολούθησε έπειτα από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Lloyd’s για το 2020 την περασμένη εβδομάδα, ο Neal αναφερόμενος στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής τόνισε ότι η εν λόγω συγκυρία «είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τι μπορεί να επιτύχει η ασφαλιστική βιομηχανία».

«Εμείς επιλέξαμε να ενσωματώσουμε την κλιματική αλλαγή στη στρατηγική μας για το μέλλον, δίνοντας έμφαση στους συστημικούς κινδύνους, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό να επαναπροσανατολίσουμε τη δράση μας για να δείξουμε ποια προϊόντα, υπηρεσίες και ποιες επενδυτικές ευκαιρίες μπορεί να επιδείξει η αγορά.

«Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στη σκέψη μας σχετικά με το κλίμα».

Ο Neal επισήμανε ότι κάθε νέα δραστηριότητα του Lloyd’s έχει επί του παρόντος τέσσερα στοιχεία στον πυρήνα της. Αυτά περιλαμβάνουν τη βιωσιμότητα, το κλίμα, την καινοτομία και την ένταξη, τα οποία καθιστούν και τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Η αναφορά του αυτή ασφαλώς δεν ήταν τυχαία. Μέσω αυτής ήθελε να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος της εταιρίας, Bruce Carnegie-Brown, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης άνθρακα και πετρελαίου τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσε για πρώτη φορά ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή μια περιβαλλοντική, κοινωνική και κυβερνητική στρατηγική (ESG) για τη Lloyd’s, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ένα «σημαντικό ορόσημο» για την εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Lloyd’s δέχτηκε επίθεση από ακτιβιστές, καθώς είχε αναλάβει την ασφάλιση έργων όπως το ανθρακωρυχείο Carmichael της Adani Enterprises στην Αυστραλία και τον αγωγό πετρελαίου Trans Mountain της καναδικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»