Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Άμεση στήριξη των διασωστών της ΕΟΔ από την Interamerican

Δημοσίευση: 03/08/2023

Η Interamerican προχώρησε σε άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας των εθελοντών διασωστών που δρουν όλες αυτές τις ημέρες στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το οικοσύστημα της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές της EΟΔ επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο σε σημεία που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις κατά τόπους αρχές Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση προσφάτως στα δύο μεγάλα μέτωπα της Ρόδου και της Κέρκυρας. Κλιμάκια της ΕΟΔ συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν, τόσο επιχειρησιακά στην πυρόσβεση, όσο και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους, αλλά και σε πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Άμεση στήριξη των διασωστών της ΕΟΔ από την Interamerican

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στα μέλη της EΟΔ να επιχειρούν, εξασφαλίζοντας πρωτίστως την προσωπική τους ασφάλεια. Μία κίνηση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους δίνουν ένα τεράστιο αγώνα στα μέτωπα των πυρκαγιών», ανέφερε σχετικά η Χρύσα Ελευθερίου, Sustainability and Stakeholders Relations Leader του Ομίλου Interamerican.

Ο Πρόεδρος της EΟΔ, κ. Φώτης Σαρηγιάννης, δήλωσε από την πλευρά του: :«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την Interamerican για την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου για τη χώρα μας διαστήματος. Η ευαισθητοποίησή σας βοηθά τους εθελοντές μας να συνεχίσουν να προσφέρουν ακάθεκτοι βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται».

Η Interamerican, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (EΟΔ) στον τομέα των πρώτων βοηθειών, πρόληψης  και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Μάλιστα τον Ιούλιο, οργάνωσε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς τόσο σε οικιακό περιβάλλον, όσο και στην ύπαιθρο.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), Interamerican

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Solo Travel: Συμβουλές & Προορισμοί

Ταξιδεύεις μόνος και ψάχνεις για τις καλύτερες συμβουλές και προορισμούς; Μην ανησυχείς, έχουμε τις απαντήσεις! Το solo travelling μπορεί να είναι απίστευτα απελευθερωτικό και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»