Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Insurance Europe & RAB: Αναθεώρηση του Προτύπου Κεφαλαίου ICS για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοσίευση: 28/09/2023
insurance europe

Η Insurance Europe και η Συμβουλευτική Επιτροπή Αντασφαλίσεων (RAB) έχουν ανταποκριθεί ομοίως σε μια διαβούλευση που διεξήχθη από τη Διεθνή Ένωση Εποπτών Ασφαλίσεων (IAIS) σχετικά με το Πρότυπο Ασφαλιστικού Κεφαλαίου (ICS) ως Προκαθορισμένη Κεφαλαιακή Απαίτηση (PCR).

Στην απάντηση, η Ιnsurance Europe υποστηρίζει τον αρχικό στόχο του έργου ICS για τη δημιουργία ενός υψηλούς ποιότητας και ισχυρού παγκόσμιου ασφαλιστικού προτύπου που προωθεί έναν υγιή και ισότιμο παγκόσμιο ρυθμιστικό πεδίο ανταγωνισμού. Ωστόσο, τονίζει ότι ο αρχικός στόχος έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης του έργου.

Ωστόσο, η Ιnsurance Europe χαιρέτισε ιδιαίτερα τη συμπερίληψη εσωτερικών μοντέλων στο υποψήφιο ΙCS και προειδοποίησε την IAIS να μην τα υπονομεύσει μέσω της συμπερίληψης κατώτατων ορίων παραγωγής ή ακατάλληλης συγκριτικής αξιολόγησης.

Επιπλέον, η Ιnsurance Europe επεσήμανε περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του υποψηφίου τυπικού μοντέλου ΙCS και τις πιθανές απαιτήσεις διπλής αναφοράς, ιδίως ότι η παράμετρος Margin Over Current Estimate (MOCE) θα δημιουργούσε ένα αδικαιολόγητα και υπερβολικά προληπτικό απόθεμα ασφαλείας.

Η Ιnsurance Europe σχολίασε επίσης την εφαρμογή δικαιοδοσίας του ΙCS και εξέφρασε την υποστήριξή της τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά πλαίσια προληπτικής εποπτείας να είναι η εφαρμογή του ICS στην Ευρώπη (Solvency II, Solvency UK, Swiss Solvency Test).

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»