Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τι συζητήθηκε κατά το 13ο International Conference της Insurance Europe;

Δημοσίευση: 15/06/2023
Insurance Europe, συνέδριο, ESG

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Παρίσι. Στα πλαίσια του συνεδρίου συναντήθηκαν μία πληθώρα προσώπων της διεθνούς σκηνής για να συζητήσουν καίρια ζητήματα της ασφαλιστικής -και όχι μόνο- επικαιρότητας.

Ένα από τα τρέχοντα ζητήματα είναι και αυτό των ESG επενδύσεων και της μετάβασης σε μία βιώσιμη κοινωνία μηδενικών εκπομπών. Υπό αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπολογίσει ότι χρειάζονται 260 δισ. ετησίως έως το 2030 σε δαπάνες ενέργειας και ζητημάτων κλιματικής αλλαγής, ώστε να φτάσει τους στόχους που έχει θέσει.

Παρακολουθήστε από εδώ το πάνελ με τίτλο Οι προτεραιότητες και οι παγίδες των ΕSG επενδύσεων”, όπου συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Αντιπρόεδρος της Insurance Europe, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) & Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH Insurance Group, Philippe Dumont CEO, Crédit Agricole Assurances, Thierry Philipponnat Chief economist, Finance Watch, Allegra van Hövell-Patrizi CEO, Aegon the Netherlands με συντονιστή τον Olav Jones Deputy director general, Insurance Europe

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Κηφισιά: Η ανακοίνωση του εργοστασίου που “τυλίχθηκε” στις φλόγες: Με την συνδρομή των ασφαλιστικών εταιριών, «θα αποκαταστήσουμε την πλήρη λειτουργία μας, ώστε να επανέλθουμε στην προ της ζημίας κατάσταση»

“Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν έχει ανασταλεί”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία PAL σχετικά

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»