Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Insurance Europe: Η έμμεση φορολογία στα ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ευρώπη το 2023

Δημοσίευση: 15/05/2023
Insurance Europe, έμμεση φορολογία ασφαλιστικών συμβολαίων

Η Insurance Europe δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με την έμμεση φορoλογία των ασφαλιστικών συμβάσεων η οποία καλύπτει 29 ευρωπαϊκές χώρες ενώ περιλαμβάνει την πλήρη επισκόπηση των κανόνων, των τιμολογίων και των κανονισμών στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Η έκθεση παρέχει μια επισκόπηση των φόρων που ισχύουν για τα ασφάλιστρα, καθώς και των διάφορων διαδικασιών δήλωσης και πληρωμής στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Οι φόροι στα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τα ασφάλιστρα είναι συνηθισμένοι στην Ευρώπη. Η εφαρμογή φόρων στα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τα ασφάλιστρα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ανάλογα με τη χώρα, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τα ασφάλιστρα ενδέχεται να υπόκεινται σε ένα καθεστώς φόρων που μπορεί να περιλαμβάνει φόρους ασφαλίστρων, τέλη χαρτοσήμου ή φόρους και εισφορές υπέρ τρίτων.

Η ετήσια δημοσίευση της Insurance Εurope για την έμμεση φορολογία των ασφαλιστικών συμβολαίων καλύπτει 29 ευρωπαϊκές χώρες και περιλαμβάνει μια πλήρη έρευνα κανόνων, τιμολογίων και κανονισμών στις ευρωπαϊκές αγορές. Παρέχει μια επισκόπηση των φόρων που ισχύουν για τα ασφάλιστρα, καθώς και των διαφόρων διαδικασιών δήλωσης και πληρωμής στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Συγκεκριμένα οι χώρες που περιλαμβάνονται στη δημοσίευση είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία , Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα αντίτυπα κοστίζουν €199 χωρίς ΦΠΑ ενώ υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις για τις ενώσεις-μέλη της Insurance Εurope και τις εταιρείες-μέλη τους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα αγοράς.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η πετυχημένη εκδήλωση ΣΕΒΕ| ΕΑΕΕ με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων- προϋπόθεση για ένα βιώσιμο μέλλον» σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, η εκδήλωση  για την Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»