Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

ΙΑΣΩΝ Α.Ε.: Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, προσφέροντας άμεσες και δίκαιες λύσεις στους συνεργάτες μας

Δημοσίευση: 25/07/2022

Η ΙΑΣΩΝ Πρακτορεύσεις Ασφαλιστικών Εταιρειών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη Θεσσαλονίκη, με παρουσία σχεδόν 3 δεκαετιών στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, ο κύκλος των εργασιών της ξεπερνάει τα 6.000.000€.

Ο κ. Σάββας Χαλκίδης, Ιδρυτής & Αντιπρόεδρος της εταιρείας, μιλά αποκλειστικά στο “The Insurer” και μοιράζεται μαζί μας το όραμά του για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Για την ΙΑΣΩΝ Α.Ε. η στήριξη των συνεργατών της καθιστά αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, θέτοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των επαγγελματιών. Ο κ. Χαλκίδης, μας μιλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντάς μας τις λύσεις που τους προσφέρει η συνεργασία με την ΙΑΣΩΝ Α.Ε.. Όπως τονίζει, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία δίνει προβάδισμα σε νέους φιλόδοξους επαγγελματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υιός του κ. Χαλκίδη, Ιάσων, Senior Managing Director της εταιρείας, ο οποίος, όντας πλέον ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αποδεικνύει ότι τα νέα πρόσωπα αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ασφαλιστικής αγοράς.

ΙΑΣΩΝ Α.Ε.: Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, προσφέροντας άμεσες και δίκαιες λύσεις στους συνεργάτες μας
Σάββας Χαλκίδης, Ιδρυτής & Αντιπρόεδρος ΙΑΣΩΝ Α.Ε.

Κύριε Χαλκίδη, η Ιάσων Α.Ε. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που φέτος κλείνει 26 χρόνια παρουσίας στην ασφαλιστική αγορά. Μιλήστε μας για την ιστορία της.

Πράγματι, φέτος η επιχείρηση κλείνει 26 χρόνια παρουσίας στην ασφαλιστική αγορά, όμως η δική μου παρουσία ως ασφαλιστής ξεκινά το 1975. Όταν θέλοντας να συνεισφέρω στα οικονομικά της οικογένειας, όντας ακόμη φοιτητής στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, είχα την πρώτη μου απασχόληση στην «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» του Αλέξανδρου Ταμπουρά. Παρ’ ότι η ενασχόληση μου υποτίθεται ότι θα ήταν προσωρινή, επιβεβαιώθηκε η ρύση του λαού «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Ακολούθησε η ασφαλιστική εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» του Ποθητάκη Κωνσταντίνου, όπου εργάστηκα για 16 χρόνια. Όταν εξαγοράστηκε η εταιρεία από τον Παύλο Ψωμιάδη, εργάστηκα στην ασφαλιστική εταιρεία ΜΙΝΕΤΤΑ, όπου γνώρισα τον αείμνηστο Παναγιώτη Μινέττα και εν συνεχεία τον κ. Γεώργιο Μινέττα, που έμελλε να γίνουν η δεύτερη οικογένειά μου.

Όντας λοιπόν στην εταιρεία «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ» ως Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος, ίδρυσα το 1996 την ΙΑΣΩΝ Α.Ε., συνεργαζόμενος με την EUROSTATUS AE που εκπροσωπούσε ένα συνδικάτο των LLOYD’S του Λονδίνου. Στη συνέχεια, προέκυψαν και άλλες συνεργασίες μένοντας όμως σταθερός στις επιλογές μου, με βασικό στόχο την απόλυτη εξυπηρέτηση των συνεργατών και φυσικά των ασφαλισμένων που μας εμπιστεύονταν. Ενδιάμεσα το 2002 για μια τετραετία, συνεργάστηκα με την COMMERCIAL VALUE, λόγω φιλίας μου με τον κ. Ιωάννη Παυλίδη, που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος την περίοδο εκείνη. Όμως οι άριστες σχέσεις μου με την «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ», δεν μου επέτρεψαν να παραμείνω για περισσότερο και έτσι το 2007 ανέλαβα και πάλι το γραφείο της στη Βόρεια Ελλάδα. Το 2010 επέλεξα να επικεντρωθώ στην εταιρεία μου, την ΙΑΣΩΝ ΑΕ.

Πώς καταφέρατε να εδραιωθείτε σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά, όπως αυτή της Θεσσαλονίκης; Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που σας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Είναι γεγονός ότι ο ανταγωνισμός ήταν και είναι μεγάλος και δυστυχώς δεν είναι πάντα και κάτω από ιδιαίτερα ιδανικές συνθήκες. Όμως η εμπειρία τόσων χρόνων, η προσωπική μου σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τους συνεργάτες βοήθησαν ώστε να εδραιωθούμε στην αγορά. Πρέπει να διευκρινίσω ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από Θεσσαλία έως Ορεστιάδα. Αυτό που μας χαρακτηρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό ήταν και είναι η απόλυτη ειλικρίνεια, η εντιμότητα και η καθημερινή προσπάθεια, ούτως ώστε, οι συνεργάτες αλλά και οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν ότι είμαστε πάντα δίπλα τους, προσφέροντας άμεσες και όσο το δυνατό, αποτελεσματικές και δίκαιες λύσεις.

Πώς λειτουργεί η ομάδα σας και σε ποιους κλάδους δραστηριοποιείστε κατά βάση;

Η διατήρηση του προσωπικού μας επί σειρά ετών, σχεδόν από το ξεκίνημα της ΙΑΣΩΝ Α.Ε., η συνεχής εκπαίδευσή τους, η άριστη επικοινωνία τους με τους συνεργάτες και τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι συχνές συναθροίσεις των συνεργατών και η ενημέρωσή τους, είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της ομάδας μας. Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι δίνετε προβάδισμα στη νέα γενιά, ιδιαίτερα με την προσθήκη του υιού σας, Ιάσων Χαλκίδη, στο ενεργό δυναμικό της εταιρείας. Πιστεύετε ότι η νέα γενιά μπορεί να προσφέρει στον κλάδο την ανανέωση που επιζητά;

Φυσικά, πάντοτε είχα εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των νέων και σ’ όλη τη διαδρομή μου στις διάφορες εταιρείες, προσπαθούσα να αναδείξω ανθρώπους νέους που είχαν θέληση να μάθουν και να εξελιχθούν. Πιστεύω ότι οι νέοι, όντας πιο καλλιεργημένοι, με περισσότερες γνώσεις και ανοιχτούς ορίζοντες μπορούν να δώσουν μία επιπλέον ώθηση στη δουλειά μας.

ΙΑΣΩΝ Α.Ε.: Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, προσφέροντας άμεσες και δίκαιες λύσεις στους συνεργάτες μας
Από Αριστερά: Ιάσων Χαλκίδης, Senior Managing Director ΙΑΣΩΝ Α.Ε., Σάββας Χαλκίδης, Ιδρυτής & Αντιπρόεδρος ΙΑΣΩΝ Α.Ε.

Κύριε Ιάσων Χαλκίδη, έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ασφαλιστικό κλάδο; Θεωρείτε ότι η αγορά έχει ανάγκη από νέα μορφωμένα πρόσωπα και ποιες οι προοπτικές που τους προσφέρει;

Ο κύριος παράγοντας για την απόφασή μου να ασχοληθώ με τον ασφαλιστικό κλάδο ήταν η επιρροή των γονιών μου, και ειδικά του πατέρα μου αλλά και το γεγονός ότι πάντα είχα επαφή με την επιχείρησή μας και παρακολουθούσα την εξέλιξή της. Έχοντας ως αφορμή και τη δική μου περίπτωση, σαφέστατα πιστεύω πως η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη για νέο αίμα και μια νέα γενιά ασφαλιστών που θα μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν το επάγγελμα και να το απαλλάξουν εν καιρώ από τα κακώς κείμενα και τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Ο ασφαλιστικός κλάδος επαγγελματικά αποτελεί έναν πολύ ανταγωνιστικό, συνεχώς εναλλασσόμενο και γεμάτο προκλήσεις χώρο που είναι σε θέση να προσφέρει τη δυνατότητα για μια ποιοτική επαγγελματική ενασχόληση που
βοηθάει τον οποιονδήποτε νέο και μορφωμένο επαγγελματία να βελτιωθεί πολυδιάστατα και να αναπτύξει ποικίλες επαγγελματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Τέλος, αξίζει να προστεθεί στο σημείο αυτό ότι το να έχει κάποιος την οποιαδήποτε πανεπιστημιακή εκπαίδευση (συναφή ή μη με τα ασφαλιστικά) αποτελεί μεν ένα έξτρα συν στο προφίλ ενός νέου ασφαλιστικού επαγγελματία, χρειάζεται δε να έχει υπομονή και επιμονή για τη σωστή αντιμετώπιση της επαγγελματικής πραγματικότητας, διάθεση και θέληση να μαθαίνει συνεχώς νέες τεχνικές και στοιχεία για το επάγγελμα.

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο; Πού δίνει λύσεις μια συνεργασία με την ΙΑΣΩΝ Α.Ε.;

Κύριο πρόβλημα είναι ο διαρκώς αυξανόμενος και χωρίς κανόνες ανταγωνισμός. Επίσης, όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και το ασφαλιστικό κομμάτι, επηρεάζεται από τις κατά καιρούς συγκυρίες και τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Τόσο η πανδημία, όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι ένα παράδειγμα του πως επηρεάζεται η αγορά. Διότι και οι δύο αυτές καταστάσεις δημιουργούν αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, δημιουργώντας συνθήκες ανταγωνισμού και προσαρμοζόμενοι στα νέα οικονομικά δεδομένα.

Η συνεργασία με την ΙΑΣΩΝ Α.Ε. δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.iason.com.gr με τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Το βασικό όμως πλεονέκτημα που έχει κάποιος που συνεργάζεται μαζί μας είναι ότι έχει λύσεις για όλα τα θέματα και τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσει (ζημιές, αποζημιώσεις) από το γραφείο της ΙΑΣΩΝ Α.Ε. χωρίς να χρειαστεί να έρθει σε επαφή με καμία από τις εταιρίες που συνεργάζεται και έτσι έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τις πωλήσεις. Είναι βέβαια ένα επιπλέον κόστος για εμάς, όμως θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να τους παρέχουμε τη δυνατότητα αυτή.

Σας προβληματίζει η επέλαση των εναλλακτικών δικτύων διανομής; Μπορούν να αντικαταστήσουν τη διαπροσωπική επαφή του επαγγελματία;

Όχι δεν είμαι από αυτούς που φοβούνται τα εναλλακτικά δίκτυα, αλλά πιστεύω στην διαπροσωπική επαφή και κυρίως στον επαγγελματία ασφαλιστή, ο οποίος θα ενημερώσει τον υποψήφιο ασφαλισμένο για την χρησιμότητα της ασφάλειας που θα λάβει και κυρίως την πραγματική προστασία που θα έχει, ασφαλίζοντας και εξασφαλίζοντας τη δουλειά του, την περιουσία του και την οικογένειά του. Πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν και για να πάψουν να υπάρχουν ψίθυροι για «ψιλά γράμματα» στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΙΑΣΩΝ Α.Ε. στο iason.com.gr

Αναδημοσίευση από το ένατο τεύχος του περιοδικού “The Insurer

Γίνε συνδρομητής ή ανανέωσε την συνδρομή σου εδώ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»