Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Η Swiss Re προβλέπει αύξηση-ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή ασφαλίστρων

Δημοσίευση: 19/07/2021
Η Swiss Re προβλέπει αύξηση-ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή ασφαλίστρων

Η Swiss Re δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για ασφάλιστρα – συμπεριλαμβανομένης μιας σε βάθος ανάλυση του οικονομικού και κοινωνικού πλαισίου που διαμορφώνει τον ασφαλιστικό κλάδο, τον όγκο των ασφαλίστρων ανά χώρα, τα ποσοστά διείσδυσης, την ασφαλιστική πυκνότητα και τους βασικούς μακροοικονομικούς δείκτες.

Στην εν λόγω έκθεση αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων της εταιρείας για τη διαμόρφωση και κοστολόγηση των ασφαλίστρων τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι αναμένεται μια ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έπειτα από το πέρας της πανδημίας της COVID-19, η οποία θα οδηγήσει σε μία ιστορικά υψηλή αύξηση του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), ενισχύοντάς το κατά 5,8% το 2021.

Οι οικονομολόγοι του Swiss Re Institute αναμένουν ότι τα παγκόσμια ασφάλιστρα θα επηρεαστούν άμεσα αυτήν την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, με τη τιμή τους να ενισχύεται κατά περίπου 3,3% το 2021 σε συνολικά 6,9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια χρονιά, προβλέπεται ότι τα βασικά ασφάλιστρα αγοράς θα αυξηθούν κατά 6,3% στην Κίνα, 1,7% στις ΗΠΑ, 2,8% στη Δυτική Ευρώπη και 5,6% για τις αναδυόμενες αγορές. Η αυξητική αυτή τάση στη τιμή των ασφαλίστρων θα συνεχιστεί και το 2022, με την έκθεση να εκτιμά αύξηση της τάξης του 3,9% για το επόμενο έτος.

«Αναμένουμε από τον ασφαλιστικό κλάδο ρεκόρ κερδών ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την παραγωγή ασφαλίστρων έως το τέλος του επόμενου έτους», δήλωσε ο Jerome Haegeli, επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου Swiss Re Institute. «Η καλύτερη προετοιμασία για το επόμενο οικονομικό σοκ είναι η ύπαρξη οικονομικών αποθεμάτων. Ωστόσο, τα οικονομικά και νομισματικά αποθέματα εξαντλούνται, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας είναι όλο και πιο σημαντικός. Τα στενά κενά προστασίας πρέπει να γίνουν στόχος οικονομικής πολιτικής.»

Η ετήσια έκθεση ασφαλίστρων της Swiss Re εξέτασε πώς παράγοντες όπως ο πληθωρισμός και η ψηφιοποίηση επηρεάζουν την ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου.

Η έκθεση σημείωσε ότι η θετική εξέλιξη της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών είναι μια βασική ευκαιρία για τους ασφαλιστές, καθώς έχει «παγιωθεί από την πανδημία COVID-19». Τόνισε επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα παγκόσμια ασφάλιστρα τύπου υγείας και προστασίας αυξήθηκαν κατά 1,9% και 1,7%, αντίστοιχα, το 2020, καθώς η πανδημία αύξησε την ευαισθητοποίηση για την αξία της παραγωγής τύπου υγείας και προστασίας.

«Η οικονομική άνοδος που αναμένεται το 2021 και το 2022 βρίσκεται σε καλό δρόμο για υλοποίηση και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας για την αύξηση των ασφαλίστρων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κύρια αγορά που πρέπει να παρακολουθήσουμε είναι η Κίνα, όπου τόσο η οικονομική όσο και η premium αύξηση συνεχίζονται με έντονο ρυθμό», δήλωσε ο Haegeli.

«Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών είναι σαφώς ένας σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης και αυτό οφείλεται στην πανδημία. Είτε πρόκειται για ιδιωτική ιατρική ασφάλιση είτε για διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού για τις επιχειρήσεις, οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πολύ περισσότερο τι είναι η ασφάλιση και πώς μπορεί να τους βοηθήσει να αναδυθούν από μια τέτοια κρίση.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Secure Tech Company απο την Cromar!

Η Cromar, δημιούργησε το Secure Tech Company, μία λύση ειδικά σχεδιασμένη για τις εταιρίες τεχνολογίας. To Secure Tech Company αποτελεί

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»