Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Η πτώση αεροσκάφους στη Λεμεσό που αποδεικνύει ότι καμιά κάλυψη της Ασφάλισης Κατοικίας δεν είναι υπερβολική

Δημοσίευση: 22/07/2022
Η πτώση αεροσκάφους στη Λεμεσό που αποδεικνύει ότι καμιά κάλυψη της Ασφάλισης Κατοικίας δεν είναι υπερβολική

Είναι αλήθεια πως όταν κάποιος διαβάζει τον πλήρη κατάλογο των καλύψεων ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατοικίας, για κάποιες από αυτές θα πει «ναι, σιγά μην συμβεί αυτό σε μένα». Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η κάλυψη για «πρόσκρουση αεροσκάφους» σε κτίριο.

Κι όμως το 2005 ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό συνέβη στην επαρχία Λεμεσού. Ήταν Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2005 όταν το μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο της Εθνικής Φρουράς, το οποίο έπαιρνε μέρος σε άσκηση διοικητικής μέριμνας, συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη της Λεμεσού, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο χτύπησε σε καμπαναριό στο χωριό Κολόσσι, 5 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού και στη συνέχεια υπήρξε σύγκρουση σε προεξοχή διώροφου σπιτιού με το αεροπλάνο να καρφώνεται τελικά στο γκαράζ γειτονικής κατοικίας που τυλίχθηκε στις φλόγες, σε μικρή απόσταση από το μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσσίου.

Το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, με τους γείτονες που έσπευσαν να δώσουν βοήθεια στους ενοίκους να μην μπορούν να πλησιάσουν λόγω των εκρήξεων, ενδεχομένως από πυρομαχικά. Νοσοκομειακά και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της συντριβής όμως ευτυχώς δεν υπήρχαν ένοικοι στο σπίτι.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, την ώρα της συντριβής το μικρό αεροσκάφος κατευθυνόταν από την Πάφο προς τον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, κοντά στη Λευκωσία, όπου βρίσκονταν ο τότε υπουργός Άμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας και ο τότε αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή της συντριβής.

Το ελβετικής κατασκευής αεροσκάφος που αποκτήθηκε το 1989, έφερε την επωνυμία «Αμμόχωστος», και ήταν ένα εκ των δύο εκπαιδευτικών στρατιωτικών αεροπλάνων που διέθετε τότε η Εθνική Φρουρά.

Συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι σίγουρα μερικοί κίνδυνοι είναι πιο σπάνιοι από κάποιους άλλους αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά ποιο γεγονός θα θέσει το σπίτι μας σε κίνδυνο. Η σωστή ασφάλιση της κατοικίας μας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας, εμάς και της οικογένειας μας, τουλάχιστο από τις οικονομικές ζημιές που θα επιφέρει η έλευση ενός ασφαλισμένου κινδύνου στο σπίτι μας.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»